Gereken cevabı yetkince vereceğiz

Murat Karayılan

Murat Karayılan

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Murat Karayılan, "Halkımızın bizimle olduğunu biliyoruz ve kendimize güveniyoruz. En büyük güç halkın kendisidir. Bu yüzden kimseden korkmuyoruz. Saldırılara gereken cevabı yetkince vereceğiz. Bunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor" dedi.

Newroz vesilesiyle Stêrk TV'de mesajı yayınlanan Murat Karayılan, tarihsel bir dönemde Newroz'u karşıladıklarını belirterek, "Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm" hamlesi ve yerel seçimlerin önemini vurguladıktan sonra  AKP-MHP-Ergenekon yönetimindeki Türk devletinin yeni saldırı hazırlığına dikkat çekti. Karayılan, "Hazırlıklarının olduğunu ve niyetleri kötülüğünü biliyoruz. Yeni Osmanlıcılıkla, Turanist zihniyetle halkımızın tüm kazanımlarını yok etmek, 'Misak-ı Milli’yi işgal etmek, Irak ve Suriye’de Arap halkını himayeleri altına almak istiyorlar. Bu niyetlerini sahtekarlıkla gizliyor ve kendilerine destekçi yaratmaya çalışıyorlar" dedi.

Asla geri adım atmayacağız

Türk rejiminin, Kurdistan’a, özellikle özgürleştirilmiş topraklara, 'teröristan' dediğini hatırlatan Karayılan, şöyle devam etti: "Bu yerlerde, Başûrê Kurdistan’da, Şengal’de, Rojavayê Kurdistan'da terör estiriyor. İnsanları suikastla, ajanları eliyle, SİHA'larla şehit ediyor. Eşkıya gibi herkesi tehdit ediyor, şantaj yapıyor. Türk devletinin barbarlıklarını bilmek isteyenler, Efrîn’e baksın. Barbar bir devlet, etrafını korkutmak ve kendisini hakim kılmak istiyor. Bu yaklaşıma karşı hiçbir zaman ve asla geri adım atmayacağız. Dostlarımız ve halkımız bilmeli ki; biz bu dönemde tarihi bir direniş sergilemeye hazırız ve kendimize güveniyoruz. Halkımızın bizimle olduğunu biliyoruz ve kendimize güveniyoruz. En büyük güç halkın kendisidir. Bu yüzden kimseden korkmuyoruz. Saldırılara gereken cevabı yetkince vereceğiz. Bunu herkesin iyi bilmesi gerekiyor."

Ulusal birlik, ulusal strateji

Kurdistan halkının ve Kurdistan özgürlük davasının ihtiyacı olan şeyin ulusal birliktir, yani ulusal bir strateji olduğunu, bu yüzden ulusal birliğin kurulması yönünde çağrıda bulunduklarını kaydeden Karayılan, şunları vurguladı: "Yurtsever olanlar mutlaka aralarında anlaşmalı, ulusal, ortak bir strateji oluşturmalıdır. Herkesin bilmesi lazım ki; bu önemli ve tarihi dönemde, halkımızın Mezopotamya toprakları üzerinde, Ortadoğu’da, özgür bir biçimde yaşaması için Hareket olarak elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Bu hususta, stratejik ve taktik derinliğimiz vardır, tecrübemiz, hakimiyetimiz vardır. Bu temelde yetkince direneceğiz. Biz savaş yanlısı değiliz ama savaş isteyen saldırganlara karşı da gerekli cevabı veririz.

Elimizden ne geliyorsa yapacağız

Dünya alem bunu bilmelidir; Türk devleti ülkemize yönelik terör yürütüyor, soykırımcı siyaseti hakim kılmak istiyor, Önderliğimiz üzerinde ağır bir tecrit yürütüyor. Bunların hepsi insanlık dışıdır, barbarlıktır. Türk devletinin bu katliam ve barbarlığına kimse ortak olmamalıdır. Çağrımız NATO güçlerine, Türkiye’ye destek veren güçleredir; yürüyüşümüz adil ve doğru bir yürüyüştür. İsteklerimiz doğal ve meşrudur, bunlar için elimizden ne geliyorsa yapacağız ve kazanacağız. Bugün her zamankinden daha fazla başarıya inanıyoruz. Kendimize inanıyoruz, halkımıza inanıyoruz, dostlarımıza inanıyoruz. Rêber Apo’nun çizgisi ışığında, kahraman şehitlerimizin takipçiliğinde, bu tarihi dönemde kazanacağız. Rêber Apo’yu özgürleştirme ve Kürdistan’ı özgürleştirme yürüyüşünde herkese başarılar diliyorum.”

 

* * *

Gerilladan Newroz kutlaması

Gerilla, Kurdistan dağlarında Newroz’u kutladı

Zagroslarda düzenlenen Newroz töreni, YJA Star komutanlarından Hêzil Özgür’ün konuşmasıyla başladı. Hêzil Özgür, “soykırım ve işgal amaçlı” bu saldırıların yürütüldüğünü belirterek, “Bu koşullar altında bugün Zagros'ta toplandık ve Newroz’u kutluyoruz. Şimdi Türk devleti bir kez daha savaşa hazırlanıyor. Etraftan destek alıp üzerimize gelmek istiyor. HPG ve YJA Star güçleri olarak bir direniş geçmişimiz var. Biz bir direniş kültürü, her zaman intikamını alan bir kültürle ilerliyoruz. Halkımız saldırılara karşı asla boyun eğmemiştir, eğmeyecektir” dedi.

Bradost bölgesinde düzenlenen kutlamaların birine de çok sayıda gerilla katılarak, Newroz ateşi yaktı. İşgalci saldırılara karşı mücadelenin yükseltileceği yönünde mesajların verildiği konuşmaların ardından yakılan ateş etrafında halay çekildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.