Gerilla iki koldan vurdu

.

.

  • Girê Sor’da işgal amaçlı yol yapım çalışmaları yapan Türk askerlerine iki koldan eylem düzenleyen gerilla, 9'unu öldürdü, 3'ünü ise yaraladı; 2 mevzi ve 2 askeri çadır da imha edildi.

Türk ordusunun 7 aydır kesintisiz hava bombardımanı ve kimyasal silahları kullanarak sürdürdüğü işgal saldırılarına karşı direnen gerilla, eylemlerle de yanıt vererek darbe üstüne darbe vuruyor. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Metîna Bölgesi

* Tirwaniş'e bağlı Girê Şehîd Elî’deki Türk askerlerine yönelik 17 Kasım saat 08.15’te Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde sızma taktiğiyle bir eylem gerçekleştirildi. Girê Sor’da işgal amaçlı yol yapım çalışmaları yapan bu askerler iki koldan vuruldu. Birinci eylem kolu, yakın mesafeden el bombaları ve ferdi silahlarla vurup imha ettiği 2 çadırdaki 4 askeri öldürdü, 1'i rütbeli 2'sini de yaraladı. İkinci eylem kolu ise içinde 4 askerin bulunduğu 2 mevziyi etkili bir şekilde vurarak imha etti, 4'ünü de öldürdü. Aynı zamanda arazideki askerler de ferdi silahlarla vurularak 1'i öldürüldü, 1'i yaralandı. 

Zap Bölgesi

* Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 17 Kasım saat 15.10’da ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 17 Kasım’da Girê FM, Girê Amediyê, Çemço ve Sîda Direniş Alanları'nı obüs, tank, havan ve ağır silahlarla onlarca kez bombaladı.

* Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Serxwebûn savaş mevzileri, 17 Kasım’da kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkılmaya çalışıldı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.