Gever'de yayla yasağı

  • Gever'in Xirvate beldesine bağlı üç yayla askerler tarafından yasaklandı. Askeri üs bölgesine çağrılarak uyarılan çobanlar, hayvanları yayladan çıkardı. 

 

Hakkari’nin Gever ilçesinin Xirvate (Büyükçiftlik) beldesinde bulunan Meydan Belek, Zoma Heleyîse ve Çil Kaniya yaylalarının önceki gün öğle saatlerinde yasaklandığı belirtildi. Edinilen bilgilere göre; yaylaların hakim tepelerinde bulunan üs bölgesindeki askerler yaylalardaki çobanları çağırarak, yasak kararını aktardı. Askerlerin çobanlara baktıkları koyunları farklı bölgelere götürerek otlatması yönünde uyarıda bulunduğu belirtildi. 

Yayla yasağının bildirildiği ve güvenlik sebebiyle adını vermek istemeyen çoban, “Koyunlarımızı otlattığımız yaylamız dün askerler tarafından yasaklandı. Şu an ot biçme zamanı ama hayvanları otlatacağımız hiçbir yer yok. Beldede bulunan tarlada da otlatamayız. Yayla olmadığı sürece hayvanlarımızın tamamı ölecek” dedi.

Yayla yasakları kararını alan ve duyurusunu yapan Hakkari Valiliği’nin sitesinde son yasaklara ilişkin bir duyurunun da yer almadığı görüldü.  HAKKARİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.