Harskamp’ta ırkçı Auschwitz sloganları

Dünya Haberleri —

  • Hollanda’nın Ede kentine bağlı Harskamp köyü yakınlarındaki bir kışlaya Afganistan’dan gelen mültecilerin yerleştirilmesi üzerine şiddet olayları yaşandı; "Harskamp bizimdir" ve "Auschwitz siyahlar için geri döndü" sloganları atıldı.

 

Ülkeleri, batılı devletler tarafından savaş sahasına dönüştürülen Afganistanlılar mülteci olarak gittikleri Avrupa ülkelerinde ırkçılığa maruz kalıyor. Yaklaşık 800 Afganistanlı’nın Hollanda’nın Ede kentine bağlı Harskamp köyü yakınlarında bir kışlaya yerleştirilmesi üzerine salı günü başlayan protesto gösterileri sürüyor. 

Bir grup mültecinin kışladan köylerine girmesine tepki gösteren köy sakinleri “güvenliklerinden endişe duyduklarını” öne sürerek "Harskamp bizimdir" ve "Auschwitz siyahlar için geri döndü" sloganları attı. Çoğu gençlerden oluşan 250 kişilik gruba polis müdahale ederken, ırkçı motivasyonla hareket eden grup, havai fişekler ve cam şişelerle karşılık verdi, bir aracı ateşe verdi.

Auschwitz ile ilgili slogan atanlar hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilirken, Afganistanlı mültecilerin yerleştirildiği kışla bölgesinde acil durum ilan edildi ve toplanma yasağı getirildi. Ede Belediye Başkanı René Verhulst, protestoculara tepki göstererek yaşananların “utanç verici” olduğunu söyledi. Afganistanlı mültecilerle empati yapılması gerektiğini dile getiren Verhulst, “Protestoculardan biraz insanlık bekliyorum. Mülteci olarak ülkesinden ayrılıp başka bir ülkede yaşamak zorunda kalmanın ne demek olduğunu umarım herkes anlar" diye konuştu.

ARNHEIM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.