Hem selam hem de intikam

Gerilla

Gerilla

  • Gerilla, hem PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümünü selamlamak hem de kimyasal silahla şehit edilen gerilların ve katledilen sivillerin intikamını almak için devrimci operasyon düzenledi; 31 Türk askerini öldürdü, 11 mevzi ve 2 mobese kamera sistemini imha etti. 
  • Erdoğan'ın Konya programına katılan Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar, asker kayıplarının iletilmesi üzerine programdan ayrılarak Ankara'ya döndü. Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'ne ulaşan Akar, dün sabah da komuta kademesiyle Hakkari'ye gelerek sınır hattına geçti. 

Türk ordusunun kısa sürede sonuç almayı hesaplayarak saldırdığı Zap, Avaşîn ve Metîna'da, 7 aydır ilerleyemediği gibi kimyasal ve yasaklı bombalalara başvurmasına rağmen gerillanın direnişini kıramıyor, eylem kabiliyetini önleyemiyor. Gerilla, PKK'nin kuruluş yıl dönümü selamlamak ve şehitlerini intikamı almak için eylemlerle yetinmeyip devrim operasyon da yaptı. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, PKK’nin 44. kuruluş yıl dönümünü selamlamak, kimyasal silahla şehit edilen gerillaların ve AKP-MHP faşist rejimi tarafından katledilen masum halkın intikamını almak için devrimci operasyon ve eylemler düzenlendiği bildirildi. Detayları şöyle:

Zap Bölgesi

* Saca Direniş Alanı’ndaki hareketli gerilla timleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 25 Kasım saat 13.30’da Türk askerlerini pusu taktiğiyle vurup 1'ini öldürdü. 

* Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 25 Kasım saat 11.30’da ağır silahlarla vuruldu; 1'ini öldürdü. 

* Çemço’ya bağlı Şehîd Adil Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 25 Kasım 11.30 ve 12.30 saatlerinde ağır silahlarla iki kez vuruldu; 3'ü öldürüldü. 

* Sîda Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 26 Kasım saat 01.30’da suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Şehîd Gelhat savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 17 Kasım saat 15.30’da suikast ve darbeleme taktikleri iç içe kullanılarak iki koldan vuruldu; 4'ü öldürüldü, 1 termalli mobese kamera sistemi ve 1 projektör de imha edildi.

* Girê Cûdî Direniş Alanı’nın savaş mevzilerinin çevresindeki Türk askerlerine yönelik 25 Kasım saat 13.30’da devrimci operasyon başlatıldı. Türk askerleri, 7 koldan ve birçok gerilla taktiği iç içe kullanılarak etkili bir şekilde vuruldu. Birinci ve ikinci operasyon kolları, 4 mevziyi B-7 silahlarıyla vurarak tamamen imha etti. Üçüncü operasyon kolu, işgalcilerin üzerine giderek el bombaları ve ferdi silahlarla 2 mevziyi imha etti. Dördüncü operasyon kolu, mobese kamera sisteminin bulunduğu 1 mevziyi el bombalarıyla vurarak imha etti. Beşinci ve altıncı operasyon kolları, 2 mevziyi el bombaları ve ferdi silahlarla vurarak imha etti. Yedinci operasyon kolu ise 1 mevziyi el bombaları ve ferdi silahlarla vurarak imha etti. Operasyon kolları tarafından en az 11 Türk askerinin öldürüldüğü netleştirildi. Çevreden eylem alanına müdahaleye kalkışan Türk askerleri de suikast taktiğiyle vurularak 6'sı daha öldürüldü. 

Apocu fedai ruh ve yüksek cesaretle işgalcilerin üzerine gidilerek 17'sinin öldürüldüğü, 10 mevzinin de imha edildiği bu operasyonda Adar, Heqî ve Medya, son nefeslerine kadar fedaice savaşarak şehadete ulaştı. 

* Girê FM Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine karşı 25 Kasım saat 14.10’da bir sızma eylemi gerçekleştirildi. İşgalcilerin 10 metre yakınına kadar sızan gerilla çatıştı. Bu çatışmalarda 2 Türk askeri öldürüldü. Gerilla Eylem, son nefesine kadar fedaice savaşarak şehadete ulaştı.

* Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerinin temizlenmesi amacıyla 26 Kasım'da devrimci operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonda birçok asker öldürüldü, silah ve askeri malzemelerine el konuldu. PKK'nin 44. kuruluş yıl dönümünü selamlamak ve Metîna Eyalet Komutanlığı Üyesi Nuri Yekta şahsında kimyasal silahlarla şehit edilen tüm gerillaların intikamı için gerçekleştirilen bu kapsamlı devrimci operasyonun ayrıntılı bilgileri daha sonra paylaşılacak.

Xakurkê Bölgesi

* Girê Şehîd Derwêş Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 25 Kasım saat 13.30’da ağır silahlarla vurularak darbelendi.

* Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 26 Kasım saat 13.10’da ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

* Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 26 Kasım saat 14.15’te ağır silahlarla vuruldu; 2'si öldürüldü, 1 mevzi imha edildi. 

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 24 Kasım’da Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerini 1 kez yasaklı bombalarla; 25 ve 26 Kasım’da Girê Amediyê, Çemço, Saca, Sîda ve Çemço Direniş Alanı'nın obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez; 25 Kasım’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki eylem alanını savaş uçaklarıyla 4 kez bombaladı.

Hulusi Akar koşturdu

Türk Savunma Bakanlığı, 25-26 Kasım tarihlerinde yaptığı açıklamalarda Eyüp Uğurlu, Mehmet Demir, Duabey Onur Öztürkmen, Mustafa Yıldız ve İsmail Ünal'ın çatışmalarda öldüğünü duyurdu. Ayrıca 3 korucunun yıldırım düşmesinde yaralandığı, aynı nedenle yaralandığı belirtilen Mustafa Işık’ın da öldüğü açıklandı. Colemêrg ve ilçelerindeki hastanelere, oradan da Gever'deki (Yüksekova) havaalanından kargo uçakları ile farklı kentlere götürüldü. Sınır hattındaki askeri üs ve karakollarda rütbeli askerlerin telefonlara el konuldu.  Çatışmaların yoğun yaşandığı bölgelere yakın köy ve yerleşim yerlerinde önceki akşam saatlerinde elektrik kesintisi yaşandı. Ayrıca internet bağlantıları ağırlaştı.  

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Konya programına katılan Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar, devrimci operasyonlarla ağır kayıplar verildiğini bilgisini almasının hemen ardından programdan ayrılarak Ankara'ya döndü. Akar, Türk ordusunun komuta kademesi ile Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'nde toplandı. AA'nın paylaştığı görüntülerde bile suratlarının asıklığı saklanamadı. 

Akar, dün Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'ndeki mesaisinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan'ı da yanına alarak Hakkari'nin Gever'e uçtu. Akar ve beraberindekiler daha sonra sınır hattına geçti. BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.