Hulusi'nin heyeti değil, bağımsız heyet gelsin

  • Türk Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın kimyasal saldırılarını inkar etmesi ve kendi oluşturdukları heyetin kimyasal kullanılmadığını raporladığını söylemesine tepki gösteren Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, bağımsız heyetleri gelip bu bölgede inceleme yapmaya ve hakikatleri yerinde görmeye çağırdı.

 

Merkezi Karargah Komutanlığı tarafından dün yapılan yazılı açıklama şöyle: “Türk savaş bakanı Hulusi Akar tüm kamuoyu önünde büyük bir ikiyüzlülük örneği sergilemiştir. 7, 8 ve 9 Aralık günlerinde Amediyê ilçesinin Şêladizê nahiyesine bağlı Sîda Köyü yakınındaki gerilla direniş mevzilerine karşı üç gün boyunca 150 kez kimyasal silah kullanılması talimatı Hulusi Akar tarafından verilmiştir. Bu talimatı veren kişi hiç utanmadan ve yüzü kızarmadan 9 Aralık günü Türkiye Meclisi bütçe görüşmelerinde tüm toplumun karşısında yaptıklarının tersini söylemiştir. Daha önce söylemiş olduklarını bir kez daha tekrarlayarak kimyasal silah bulundurmadıklarını ve asla kullanmadıklarını belirtmiş, kimyasal silah kullandığını dile getirenleri ise ağır bir dille suçlayarak tehditler savurmuştur. Aynı zat, kendi denetiminde bir heyet oluşturduğunu, heyetin gidip olay yerinde kontrol yaptığını, Sağlık Bakanlığı ile birlikte araştırma yapıp her şeyin temiz çıktığını ifade edecek düzeyde pişkinlikte olduğunu göstermiştir. Bu zat riyakarca Türkiye toplumuna ve kamuoyuna alenen yalan söylemiş, hem kimyasal silah kullanma talimatını vermiş hem de bunu pişkince inkar etmiştir.

Kimyasal silah kullanılmasının araştırılması için bu zatın söylediği biçimdeki bir araştırma raporu asla objektif olmayacaktır. Savaş suçlusu durumdayken kendilerini aklamaya çalışan raporlar hazırlamalarının ciddi bir tarafı yoktur. Kendi denetimlerinde bir heyet oluşturup gönderdiklerini belirtmesi savaş suçlarının bir itirafı niteliğindedir. Bu yüzden söz konusu raporun kabul edilemeyeceği ve inandırıcılıktan uzak olduğu açıkça ortadadır. Kimyasal silah kullanan tüm güçler, zaten hiçbir zaman kimyasal silah kullanıp savaş suçu işlediklerini kabul etmemiştir. Başûrê Kurdistan halkımız Saddam Huseyin rejiminin kimyasal silah kullanmasından dolayı Halepçe’de çocuk, kadın, genç ve yaşlı binlerce şehit verdiğinde ve şehitlerin cansız bedenleri tüm dünyanın gözleri önünde yerlerdeyken bile Saddam rejimi halen kimyasal silah kullanmadığını söylüyordu. Bu yüzden azılı bir savaş suçlusu olan Hulusi Akar’ın söylediği yalanlara asla itibar edilemez.

Son üç gün içinde 150 kez kimyasal silah kullanılan direniş mevzimizin olduğu yere asfalt yol gitmektedir, araçla ulaşılabilecek bir bölgededir ve araştırmaya açık bir alandadır. Bağımsız heyetleri gelip bu bölgede inceleme yapmaya ve hakikatleri yerinde görmeye çağırıyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.