İmrahor'da AKP oyunu

İmrahör

İmrahör

Evleri yıktırıldı, milyonlarca ceza verildi, üzerlerine polis salındı

  • İmrahor Mahallesi sakinleri, seçim öncesi AKP'li Arnavutköy Belediye Başkanı tarafından ev yapmaları için teşvik edildi, ancak seçimlerin ardından evleri yıktırıldı; hem de 1'er milyon TL ceza kesildi. Yıkıma itiraz edenlerden en az 104'ü polis tarafından dövülerek gözaltına alındı.

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde AKP'li belediye, İmrahor Mahallesi’nde en az 50 ev için yıkım kararı aldı. Belediye kararla birlikte, yıkım ücretini de mülk sahiplerine "ceza" olarak kesti. Polis ve zabıta denetiminde önceki gün sabaha karşı yıkım başlandı. Yıkıma rıza gösteremeyerek, engellemeye çalışan mahalle sakinlerinden en az 104'ü darp edilerek gözaltına alındı. Çoğunluğu, Kurdistan'dan göç etmiş ailelerden oluşan mahallede, dün itibarıyla 50 ev yıkıldı. Evleri yıktırılan mahalle sakinleri, yakınlarının yanına sığınsa da gelecekleri için kaygılı.  

AKP'li belediye önce teşvik etti

Evleri yıktırılan mahalle sakinlerinden Mehmet Gündüzbay, 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi AKP'li belediyenin mevcut başkanı Mustafa Candaroğlu'nun, kendisinin ev yapması için teşvik ettiğini belirtti. Candaroğlu'nun evlerin yıkılmayacağı sözü verdiğini dile getiren Gündüzbay, şunları paylaştı: "Belediye başkanı seçimden önce geldi, çayını içti, yanına gittim, durumu anlattım. 'Tamam, sen yap. Seçimden sonra gel elektriğini suyunu verelim. Ondan sonra oturursun' dedi. Ben de herkesin yaptığı gibi geldim gecekondunun temelini attım, üstüne devam ettik. Bitince de geldi, tutanak tuttu, birinci tutanak, ikinci tutanak, onun peşinden birden yıkım kararı çıkarttı. Geldi bizi bu hale soktu. Şu anda ailemden 8 kişi gözaltında ve nezarette tutuluyorlar. Evi de bu hale getirdiler. Ondan sonra da 1 milyon ceza yazmış bana."