İngiltere diktatörleri silahlandırıyor

Toplum/Yaşam Haberleri —

İngiltere'de silah artışı

İngiltere'de silah artışı

  • Silah Ticaretine Karşı Kampanya (Campaign Against the Arms Trade – CAAT) tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, İngiltere’nin silah satışlarının yarısından fazlası insan hakları ihlalleriyle suçlanan ülkelere yapılıyor.

Silah Ticaretine Karşı Kampanya (Campaign Against the Arms Trade – CAAT) tarafından yapılan yeni bir araştırmaya göre, İngiltere’nin silah satışlarının yarısından fazlası insan hakları ihlalleriyle suçlanan ülkelere yapılıyor.

İngiltere, 2021 yılında hükümetin Suudi Arabistan’a 267 milyon Sterlin, Hindistan’a 271 milyon Sterlin ve Türkiye’ye 306 milyon Sterlin değerinde silah satış lisansı verdi.

19 Ocak 2023’te yayınlanan bir raporda Suudi Arabistan, Umman ve ABD, 2017-2021 yılları arasında Birleşik Krallık silahlarının en büyük alıcıları olarak gösterildi ve her biri ihracatın yüzde 19’unu oluşturdu.

Hükümet bilgi vermiyor

Ancak CAAT, gizli açık lisanslar altında yapılan satışların resmi rakamlara dahil edilmemesi nedeniyle hâlihazırdaki verilerin resmin tamamını göstermiyor.

Morning Star’ın haberine göre CAAT araştırma koordinatörü Dr. Sam Perlo-Freeman, “Hükümet gerçek silah teslimatları hakkında bilgi vermiyor ve ihracat lisanslarının değerine ilişkin veriler, gizli açık lisanslar kapsamındaki Birleşik Krallık ihracatının değerinin yaklaşık yarısını hariç tutuyor” dedi.

CAAT’den Emily Apple ise, “Britanya’nın bu ülkelere sattığı silahlar bu ihlalleri körüklüyor. Ama hükümet, hayat kurtarmak ya da temel insan haklarını korumak yerine kâr etmeyi daha çok önemsiyor” diye konuştu. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.