İnsanı savunmak

Forum Haberleri —

  • Türk devleti, koro halinde İsrail’in, Filistin halkına saldırısını, çıkarlarına devşirirken, 24 Nisan günü savaş uçaklarıyla bir bütün Başurê Kurdistan’a işgal saldırısı başlattı. Dünya devletleri bu saldırılar karşısında dilsiz İblis gibi susmakta ve seyirci kalmaktadır. Şimdi Filistin halkını savunduğunu iddia edenler, size kim inanacak?

İSKAN AMED

Bütün devletler aynı zincirin halkaları gibi halkların düşmanıdır. Son beş bin yıllık devletçi iktidar kliğinin tarihi bunun en somut örnekleriyle bariz bir şekilde ortadadır. Devlet ve iktidar özünde mutlak kötülük gerçeğinin resmedilmiş halidir. Beş bin yıl boyunca Tanrı-Kral-Komutan anlayışı ile kendisini meşrulaştıran vahşi iktidar geleneği, son iki asırdır suç ve günahlarına ulus giysisini de buldu. Milliyetçilik ve dincilik virüslerinin zırhında iktidarını, zulmünü ve vahşetini ebedi bir forma kavuşturmaya çalışıyor. Bir avuç burjuvanın kölelerinden öte bir gerçeği olmayan uluslar, din ve ırkçılık afyonunun düşünemeyen, sorgulamayan maymunu haline getirildi. Kölelik duygusu, putlaştırma ve kraldan çok kralcı olma dalkavukluğu, milliyetçilik ve dincilik faşizmine güruh ve sürüler kazandırdı.       

Hitler sıradan biriydi, fakat kurnaz, nabza göre şerbet vermesini bilen, iktidarı uğruna her türlü çılgınlığı gözünü kırpmadan yapan ucube bir mizaca sahipti. Yahudileri, Romanları, komünistleri öldürürken ve Alman halkının neredeyse yok olma düzeyine gelmesine sebep olurken bundan sadistçe bir haz aldı. Tarih bu katilin yaptıklarını bütün insanlığın önüne sunmuştur. Bu yüzden Hitler’in yaptıklarından çok insanlığın neden bu gibi kişiliklerden yani terör aygıtı olan devlet iktidar gerçeğinden yeterince sonuç çıkaramadığı, ders almadığı noktasının üzerinde durmakta fayda vardır. Hitler’in gamalı haçına ve üstün Alman ırkına yamaladığı amorf ideolojisi, milyonlarca insanın desteği sayesinde güç kazanabildi. Özünde Hitler’in tek başına bir hiç olduğu, herkesin malumudur. Onun bu şiddetli faşist kasırgasına dalga dalga katılan insanlar da en az Hitler kadar suçlu değil midir?

Hitler’in soykırımına uğrayan, Yahudileri tenzih ederekten söylüyorum; Ortadoğu orjinli bu din ve halk bu toprakların asli varlığıdır. Ama İsrail devletinin dinciliğe dayalı günümüz politikası, katı devletçi iktidarcı anlayışı ve gerici siyonist ideolojiye sahiptir. Aynı şekilde Ortadoğu’da yaşayan bir avuç Yahudi inancı ve kimliğine sahip insanlara karşı geliştirilen Emevi ve Abbasi iktidarlarıyla başlayan Arap milliyetçiliği de bu kopyaların çoğaltılmasından başka bir şey ifade etmiyor. Saddam Hüseyin milliyetçiliğinin Halepçe ve yaptığı nice Kürt katliamlarını da eklersek.  

Kürt katili Erdoğan Filistin için şov yapıyor

Dinci, ırkçı politikalar, para ve koltuk sevdalılarını cennette yaşatırken, halklara da cehennemi bir şiddeti farz görüyor. Halklar ölürken kendi aralarında çıkar anlaşmaları yapan devletçi-iktidarcı başkanlar ve para babaları bu sürüleşen halkları gülerek izlemektedir. Din, milliyet, kimlik yeryüzünün zenginliği olursa bir anlam ifade eder. Bunun dışında kan dökmenin soyut, amorf araçlarından öteye gidemeyeceği aşikardır. Sonuçta renklerimiz ve farklılıklarımız dışında yeryüzünde ortak bir kadere sahibiz. Bu düşmanlığa alet olmanın nedeni ve anlamı nedir?

Bir avuç sermayecinin sömürdüğü dünyamızın ortak kadere sahip milyarlarca yoksul insanına o din, ve uyruk özünde ne kazandırıyor ki? Dinimiz, dilimiz, kimliğimiz neden zenginliğin değil de şiddetin ve vahşetin aksesuarları haline getiriliyor. Arap şeyhlerinin göbekleri yağ bağlarken, Erdoğan ve Netanyahu birlikte Karabağ’ı bombalarken, Trump, Barzaniler, Putin, Biden, Merkel, Macron gibileri dünyamızı an be an cehenneme dönüştürürken, biz halklar neden bu bir avuç insanlığın en kötücül ve ölümcül virüslerinin kirli oyunlarına alet oluyoruz. Bizim gibi sadece yeryüzünde yaşayan, bu ölümlü sahte tanrılara neden kul, köle oluyoruz? Kör mü olduk, yoksa melekelerimizi mi kaybettik?

Kürt katili, dünya uyuşturucu baronu, DAİŞ perde arkası lideri Erdoğan, İsrail’in, Filistin halkına yönelik yaptığı saldırılara görünürde, kameralar karşısından bas bas bağırarak şov yapmakta, İslam dünyasının halifeliğine soyunmaktadır. Türkiye halklarına kefen dokuyan ‘ey Erdoğan’, sen Cizre’de yüzlerce Kürt gencini diri diri ateşlerde yaktın. Roboskî de çocukları savaş bombalarıyla katlettin. Adına ÖSO dediğin DAİŞ artığı çetelerinle Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de her türlü insanlık suçu işledin. Mazlum Kürt halkının kanını oluk oluk akıtmaya doymadın, ölülerinin kemiklerini kaldırımlara paketledin. 6000 yıllık kadim Kürt şehri olan Amed’deki Sur’u yerle bir ettin.

Kürtlere karşı verdiğin savaştan her türlü silah ve savaş tekniğini aldığın NATO ve İsrail, para aldığın Katar, sana her türlü desteği verdi. Bu sahte şovların sadece göstermelik, gerçekte bütün Filistinliler soykırıma uğrasa dahi umurunda olmaz. Senin tek derdin tek adam rejiminin iktidarıdır. İsrail devleti ile kapalı kapılar ardında anlaşmalar imzalayan ‘ey Erdoğan’, bu sahte şovlarınla, timsah gözyaşlarınla, sana tapan çocuk tecavüzcüsü, hırsız muhafazakarların dışında hiç kimseyi kandıramazsın. Ortadoğu’da kaybettiğin itibarı İsrail’e sahte düşmanlık nutukları çekerek yeniden elde etmen imkansız. Ey Erdoğan, bunu herkes bilir İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’ın, siyasi hayatını bitirmesi bir saat bile zamanını almaz.   

Erdoğan ile Mehmet Ağar ortaklığı   

Ey Erdoğan sen, Kürtleri soykırıma uğratırken, İsrail ulus devleti sesini çıkarsaydı, sen bunu yapamazdın. İsrail ulus devleti, Filistinlileri katlederken sen gerçekten karşı dursaydın, Filistin halkı katliama uğramazdı. Bu ucuz oyunlarınızı, artık dünya insanlığına yutturamazsınız. Çünkü temsilcisi olduğunuz devlet ve iktidar insanlığın köleleştirilmesi ve yok edilmesi üzerine inşa edilmiştir. Beş bin yıldır yazılan ve oynanan bir senaryonun sadece değişik versiyonlarısınız. Size inananlar ve güvenenler ikbal ve zenginlik peşinde koşan küçük bir zümre, dahası da bunun umudu ile köleleşen güruh ve sürülerdir. Türk devletinin uyuşturucu ithalatçısı Mehmet Ağar, nasıl oluyor da milletvekili ve emniyet müdürlüğü maaşıyla milyar dolarlık mekanlara sahip olabiliyor? Bu kadar mülke sahip olabiliyorsa bu Erdoğan ile ortaklığın sonucu değil midir? Bütün istihbarat örgütlerinin malumu olan bu zatın başında durduğu zehir ağı, siz gibi diktatörlerin insanları daha rahat sömürmesi için dünya insanlığını uyuşturucu zehriyle öldüren bir tetikçiniz.

Hitler Gamalı Haç ve üstün Alman ırkıyla, Netanyahu siyonizmiyle, Erdoğan Türk İslam faşizmiyle, insanlığa kan, ölüm, yoksulluk ve felaketten başka bir şey vaat etmiyorlar. Türk devleti, koro halinde İsrail’in, Filistin halkına saldırısını, çıkarlarına devşirirken, 24 Nisan günü savaş uçaklarıyla bir bütün Başurê Kurdistan’a işgal saldırısı başlattı. Dünya devletleri bu saldırılar karşısında dilsiz İblis gibi susmakta ve seyirci kalmaktadır. Bunun nedeni ise Kürtlerin demokratik konfederalizm paradigmasına düşmanlıklarıdır. ABD’nin onay verdiği sınır ötesi operasyonunuzda binlerce Kürt insanı topraklarından, köylerinden olurken, kimi masum sivil Kürtler hayatını kaybederken, herkes sessiz. Saldırılarınıza PKK’yi bahane ediyorsunuz. Amenna diyelim.      

Su vermek nasıl çeliği sertleştirirse, saldırılar ve operasyonlarda PKK’yi sağlamlaştırır ve güçlendirir. Patlayan bir volkandan fışkıran lavları hiçbir güç durduramaz. Gerilla, ateş içinde eşsiz bir şekilde tekrar tekrar dirilen Anka kuşu gibidir. Gerillanın halkına, ülkesine ve dünya insanlığına sadakati de sonsuz ve sınırsızdır. PKK’ye bir bütün düşmanlığınızın esas nedeni, sizin sahte dünyanızı tanıyıp deşifre etmesidir. Kürtlere o kadar çok kötülük yapıyorsunuz ki bu yaptığınız kötülükler sonunuz olacaktır. Hakları için mücadele eden Kürt, Ermeni ve Filistin halklarının gücü tükenmez. Devlete ve onun iktidarına karşı insanı savunmak yaşamı savunmaktır.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.