Kadın katilleri yine yakınları

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kadın katliamlarına ilişkin Nisan ayı çetelesini açıklayan Bianet, en az 29 kadının katlediliğini açıkladı. Katiller ise yüzde 96 oranla yine kadına en yakın olanlar; eş, sevgili, baba ve oğul.

Bianet aylık tuttuğu kadına yönelik şiddet çetelesinin Nisan verilerini açıkladı. Ayrıntıların yer aldığı verilerde, Nisan ayında erkeklerin en az 29 kadını katlettiği belirtildi. Kadınları katleden faillerin yüzde 76’sının eş ve sevgili, yüzde 20’sinin baba ve oğul, yüzde 5’inin ise akraba ve diğer erkeklerden oluştuğu kaydedildi. Ayrıca Nisan ayında 15 kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

Yapılan tespitlere göre kadınların yüzde 65 evinde, yüzde 35’inin ise evin dışında katledildi. Katledilen 7 kadının ise koruma kararı vardı.

Olayların hukuki süreçlerine ilişkin de bilgi veren Bianet, kadını katleden 29 erkekten 15’nin tutuklandığını, çocuğa yönelik tecavüz ve istismar suçundan 33 erkekten 24’ünün tutuklandığını, tacizci 13 erkekten ise 6’sının tutuklandığını kaydetti.

Yaşanan bir çocuk cinayetinden kimse tutuklanmazken, kadına yönelik iki tecavüz suçundan da kimse tutuklanmadı.

Nisan ayında fuhuşa zorlama suçu işleyen 29 kişiden sadece 17 kişi tutuklandı.

Nisan ayında 18 çocuk ve 2 kadın tecavüze uğrarken, resmi kayıtlara göre 52 kadının şiddet gördü. 14 kadın taciz edildi ve 38 kadın fuhuşa zorlandı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.