Kadına şiddete karşı ulusal polis teşkilatı

Kadın Haberleri —

.

.

  • İçişleri Bakanı Priti Patel, İngiltere ve Galler’de kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadeleden sorumlu bir polis teşkilatının görevlendirileceğini duyurdu. 

HABER MERKEZİ

BBC’de geçen habere göre,  düzenleme, 33 yaşındaki Sarah Everard’ın Mart ayında katledilmesinden sonra önerilen bir rapor ardından geldi. Kadın örgütleri, ıslık çalma ve açık saçık ya da cinsel yorumlar gibi halka açık yerlerde kadınlara yönelik cinsel tacizin yasa dışı hale getirilmesi yönünde yeni yasaların çıkarılması için çağrıda bulunuyordu.

İçişleri Bakanı, yeni ulusal polis teşkilatının "kalıcı değişim" sağlamaya yönelik daha geniş bir stratejinin parçası olduğunu söyledi. Teşkilatın, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik "iğrenç taciz ve şiddeti" sona erdirmek için "değişimi yönlendireceğini" vurgulayan Patel, "Polislik ve ceza adaleti sisteminin her yönü, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddeti sona erdirmek için kararlı bir yaklaşıma sahip olmalıdır" dedi.

Yeni görevin, "ülke çapında polis memurlarının inanılmaz çalışmalarını bir araya getireceğini ve bu korkunç suçları sona erdirmek için tutarlı bir yanıt oluşturacağını" da sözlerine ekledi.

Yardım hattı, çevrimiçi araçlar ve fon

Hükümet, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetle mücadeleye yönelik tüm planlarını daha sonra yayınlayacak.

Bunlar arasında 24 saat tecavüz ve cinsel saldırı yardım hattı, geceleri halka açık yerlerde şiddetle mücadele için 5 milyon sterlinlik fon ve kadınların ve kız çocuklarının kendilerini güvensiz hissettikleri alanlara giriş yapabilecekleri çevrimiçi bir araç bulunuyor. 

‘Heykeller bile daha iyi korunuyor’

Ancak İşçi Partisi'nin gölge İçişleri Bakanı Jess Phillips, hükümeti, kadınları ve kız çocuklarını ardışık stratejileriyle güvende tutmakta tamamen başarısız olmakla suçladı ve "plakanın üstüne çıkıp harekete geçmesi" gerektiğini söyledi. Phillips, ”Heykelleri kadınlardan daha iyi koruduğumuz bir durumda nasıl oluyoruz?" diye sordu.

Sürdürülebilir finansmanla başarılı olur

Polis ve Suç Komiserleri Derneği ise, "şiddetle mücadelede sistem yaklaşımını" memnuniyetle karşıladıklarını, ancak bunun “ancak sürdürülebilir finansmanla başarılı olacağını" söyledi. 

Tecavüz mahkumiyet oranı düşük

Everard'ın ölümü kadınların güvenliği konusunda kamuoyunda bir tartışma başlatırken, kadınlara yönelik şiddetle mücadele için daha fazla eylem çağrılarını ve protestoları ateşledi.

“Geceleri eve yalnız yürümekten korkuyor musunuz? Cinsel tacize, tacize veya saldırıya uğradınız mı?” sorularına, ülkedeki çoğu kadının cevabı ‘Evet’ oluyor. 

Ülkedeki rekor düzeyde düşük tecavüz mahkumiyet oranları ve okullarda cinsel taciz kültürü endişelerin başında geliyor. Geçen ay, Adalet Bakanı Robert Buckland BBC'ye verdiği bir röportajda, bunun nedeninin kısmen bütçe kesintileri olduğunu itiraf etmişti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.