Kadınlar psikolojik destek istedi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kadın Zamanı Derneği, 6 aylık Kadın Danışma Merkezi Faaliyet Raporu’nu yayınladı. 1 Şubat ila 31 Temmuz 2022 tarihlerini kapsayan raporda, kadınların hukuki ve psikolojik desteğe erişmekte oldukça zorlandığı tespitine yer verildi.

Kadın Zamanı Derneği, 6 aylık Kadın Danışma Merkezi Faaliyet Raporu’nu yayınladı. 1 Şubat ila 31 Temmuz 2022 tarihlerini kapsayan raporda, kadınların hukuki ve psikolojik desteğe erişmekte oldukça zorlandığı tespitine yer verildi. Kadınların en çok psikolojik destek talebinde bulunduğu belirtilen raporda ikinci talebin ağırlıkta 6284 Sayılı Kanun’dan doğan koruma tedbirlerinden faydalanma olduğu kaydedildi. 

Raporda kadınların özellikle 6284 Sayılı Kanun kapsamında il ve ilçe mülki amirliklerine yaptıkları başvurulardan hızlı cevap alamadıkları, ekonomik destek sağlanmadığı takdirde şiddete maruz kaldıkları evden ayrılma konusunda zorluk yaşadıkları, verilen ekonomik desteğin günümüz koşullarına göre düşük olduğu aktarıldığı belirtildi. 

Ekonomik destek için başvuru yapan kadınların ise, çoğunlukla geliri olmayan ve kamu kurumlarının maddi destek hizmetlerinden faydalanamamış kadınlar olduğuna dikkat çekildi.

Sosyal talepler, erkek-yargının aldığı kararlara da dikkat çekilen raporda, en az talebinin sığınak olduğu tespiti dikkat çekti. Raporda, kalacak yeri olmayan kadınlar ŞÖNİM tarafından sağlanan sığınak hizmetlerine ilişkin prosedür hakkında ve sığınaklara çocukların kabulü konusunda bilgi sahibi olmadığı belirtilerek, bu nedenle sığınaklara başvurmakta çekince yaşadıkları ifade edildi.

Raporun dikkat çekici diğer bir tespiti ise; anadili Kürtçe olan kadınların etkin destek alabilecekleri bir hattın bulunmaması oldu.

En çok talep psikolojik destek

Rapora göre Kadın Danışma Merkezi’ne başvuran kadınların yüzde 47,6’si psikolojik, yüzde 23,8’i hukuki, yüzde 4,8’i sosyal, yüzde 14,3’ü sığınak ve yüze 9,5’i de ekonomik destek talebinde bulundu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.