Kayıp Rembrandt portreleri 200 yıl sonra satılacak

Kültür/Sanat Haberleri —

Rembrandt portreleri

Rembrandt portreleri

  • İngiltere merkezli müzayede evi Christie’s tarafından yapılacak olan bir açık artırmada yaklaşık 200 yıldır görülmemiş olan iki Rembrandt portresi satışa çıkarılacak. Akademisyenlerin bile bilmediği bu nadir Rembdrandt eserleri bir ailenin özel koleksiyondaydı.

Daha önce hiç sergilenmeyen bu portreleri Christie’s müzayede evi yetkilileri keşfetti. Müzayede evi çağırıldıkları rutin bir kontrol sırasında tabloların Rembdrandt’a ait olduğunu fark etti. Eserlerin fotoğraflarını Amsterdam’daki Rijksmuseum’a gönderen yetkilileri müze de onayladı. 20 santimlik bu portrelerin yaşlı ve evli bir çift olan Jan Willemsz van der Pluym ve Jaapgen Carels’e ait olduğu açıklandı. Tabloların tarihi 1635 yılına dayanıyor.

Financial Times’a konuşan Christie’s yetkilisi Henry Pettifer, “Ne göreceğimin farkında değildim. Bu eserlerin daha önce incelenmemiş ve Rembrandt literatürüne girmemiş olması inanılmaz” şeklinde konuştu.

Eserlerin değerlerinin 6.26 milyon dolar ila 10 milyon dolar arasında olduğu düşünülüyor. Tablolar 6 Temmuz’da müzayede evinin Londra şubesinde satışa çıkarılacak. Van der Pluym ve Carels ailelerinin Rembdrandt ile uzaktan akrabalığı da bulunuyor. Ailenin oğulları Dominicus, Rembrandt’ın amcasının kızıyla evliydi. LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.