Kayyumun organik pazar fiyaskosu

Toplum/Yaşam Haberleri —

Diyarbakır Organik Pazar açılışı

Diyarbakır Organik Pazar açılışı

  • Amed kayyumunun geçen yıl Aralık ayında açtığı ve internet üzerinden organik ürünlerin satışının yapılacağının duyurulduğu www.diyarbakirorganikpazar.com sitesi kapatıldı. 1 milyon 85 bin lira harcanan pazarın kurulduğu arsa ise üzerinde ihtiyati tedbir kararı olduğu için icralık oldu.

 

YILMAZ KAYA/AMED

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 'yerel üreticiyi desteklemek amacıyla' geçen yıl 18 Aralık tarihinde Kayapınar ilçesinde 24 satış standının yer aldığı organik ürünler pazarının açılışını yaptı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediyesi kayyumu ve Vali Münir Karaloğlu, üretilen doğal ve organik ürünlerin hem Türkiye hem de dünya ile buluşturma vaktinin geldiğini belirterek, "Asıl hedefimiz sadece bu noktadan Diyarbakır'ın doğal ve organik ürünlerini satmak değil. Esas hedefimiz dijital pazarda dünyanın her yerinden Diyarbakır'ın kendine has ürünlerine ulaşımını temin etmek ve bunları pazarlayabilmek. Bu en büyük hedefimiz için İnşallah yakın zamanda bunu da başaracağımızın müjdesini veriyorum. Büyükşehir Belediyesi ve diğer kamu kurum ile kuruluşlar olarak kentte üreten vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" demişti.

Dünyaya pazarlama hedeflenmişti!

Organik pazardaki ürünlerin dijital ortamda hem Türkiye hem de dünyaya pazarlanması amacıyla 16 Aralık 2020 tarihinde Büyükşehir Belediye ise tarafından www.diyarbakirorganikpazar.com adlı internet alışveriş sitesi kuruldu. İlk bir kaç ay içerisinde site üzerinden ürünlerin tanıtımı ve satış fiyatları duyurulurken, site 21 Temmuz 2021 tarihinden itibaren güncellenmedi ve devre dışı bırakıldı. Sitenin domain hakkı ise 16 Aralık 2021 tarihinde sona erecek.

Pazar, icralık arsaya yapıldı

1 milyon 85 bin liraya mal olan organik pazarın kurulduğu arsanın ise haczedilerek satıldığı sonraki günlerde ortaya çıktı. Kemal Celal Polat adlı iş insanının Kayapınar ilçesinde yapmış olduğu ikiz kulelerinin 6 katı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın talebi üzerine hava uçuş koridorunda olması nedeniyle Kayapınar Belediyesi tarafından tıraşlandı. Katların tıraşlanması sonucu iş insanı Polat maddi kaybının karşılanmadığını belirterek Kayapınar Belediyesi'ni icraya verdi. Davaya bakan 1. İcra Dairesi, iş insanı Polat'ı haklı bularak, maddi kaybının telafi edilmesi için Kayapınar Belediyesi'nin bazı taşınmazlarına haciz getirdi ve satışa sundu.

Organik pazarın kurulduğu parselin haciz yoluyla satışının bilinmesine rağmen buraya kurulması, belediyeyi 1 milyon 85 bin lira zarara uğratmış oldu.

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.