Kimyasal saldırıyı durdurmuyor

  • Türk ordusu, savaş mevzi ve tünellerini yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla bombalamayı sürdürüyor.

 

İşgalci Türk ordusu, tüm dünya kamuoyunu aldatmaya dönük açıklama yaparak yasaklı bomba ve kimyasal silah kullanmadığını söylese de sadece 19 Ekim günü savaş tünellerine karşı 16 kez yasaklı bomba ve kimyasal kullandı. Yasaklı bomba ve kimyasal silahların yanı sıra 15 kez savaş uçakları, 56 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de tanklarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 3 Türk askerini öldürdü; 2 mobese kamera sistemi ve 1 dronu imha etti. İşte 

HPG Basın İrtibat Merkezi'nin (BİM) paylaştığı detaylar:

Zap Bölgesi

*  Saca Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 19 Ekim'de ağır silahlarla vurularak darbelendi.

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresine mobese yerleştirmek isteyen Trük askerleri, 19 Ekim saat 15.30’da sabotaj taktiğiyle vuruldu; 2 Trük askeri öldürüldü, 1 dron ve 1 mobese kamera sistemi de imha edildi.

Metîna Bölgesi

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Trük askerleri, 17 Ekim saat 16.30’da Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  YJA Star gerillaları, 19 Ekim saat 09.00’da Girê Amediyê Direniş Alanı’na yerleştirilen 1 mobese kamera sistemini imha etti. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 19 Ekim saat 12.00’de ağır silahlarla vurularak darbelendi.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.