Kirkan’dan ‘Derin Sular’ sergisi

Kültür/Sanat Haberleri —

Sanatçı İlyas Kirkan

Sanatçı İlyas Kirkan

  • Japonya’nın Yokohama kentinde geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen resim galerisinde eserleri Kürdistan adıyla sergilenen 14 Kürt sanatçı arasında yeralan sanatçı İlyas Kirkan’ın son resim sergisinin adresi Londra.

 

SUNA ALAN/LONDRA

Japonya’nın Yokohama kentinde geçtiğimiz Ağustos ayında düzenlenen resim galerisinde eserleri Kürdistan adıyla sergilenen 14 Kürt sanatçı arasında yeralan sanatçı İlyas Kirkan’ın son resim sergisinin adresi Londra.

Soyut katmanlı dokulu kolajı temel alan resimleri ile birçok ülkede resim sergileri açan Kürt ressam İlyas Kirkan 1972 yılında Konya’da doğdu ve Danimarka’da büyüdü. Sanat kariyerine başladığı Londra’da uzun yıllar yaşadıktan sonra 2015 yılında Lizbon’a taşınmaya karar verdi.

İki kez Tokyo Metropolitan Sanat Müzesi ve Uluslararası Montreal Sanat Festivali’ndeki iki yıllık Jaala Art Tokyo Biennale’ye dahil oldu.

Çalkantılı, çözülmemiş ve taşkın

Gazetemize konuşan sanatçı Kirkan "Yetiştirilme tarzım beni kültürlerin, dinlerin, dillerin ve farklılıkların büyük bir karışımına maruz bıraktı" diyerek eserlerinin nasıl ortaya çıktığını şöyle özetliyor: "Nietzsche'nin 'Dans eden bir yıldız doğurmak için insanın içinde kaos olması gerekir!' alıntısı, çocukluğumda sürekli bir ikilem içinde olduğum ve çok fazla kaos yaşadığım için özellikle bana uygun görünüyor. Yaratıcılık yoluyla, Ortadoğu, İskandinav ve Avrupalı bu kültürel farklılıkların bir ürünü olarak yetiştirilmenin olumlu yönlerinden yararlanmaya karar verdim. Dünyalar içindeki dünyalar gibi beni çocukluğum ve gençliğimdeki bir kimlik ikilemine götürüyor: Çalkantılı, çözülmemiş ve taşkın. Uzaktan bakıldığında eksiksiz ve bütün gibi görünüyor, ancak daha yakından incelendiğinde, karmaşık derinlik ve yüzeylerden oluşan zengin katmanlar ortaya çıkıyor."

Derin Sularda (Deep Waters) Sergi, 16 Kasım’a kadar 13 Stoke Newington Road, London N16 8BH  adresinde ziyaret edilebilir.

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.