Kitap Fuarı'na Kurdistan baskını

Toplum/Yaşam Haberleri —

"Kürdistan Fedaisi Muşlu Hilmi Yıldırım" kitabı

  • İzmir Kitap Fuarı'nda adında "Kurdistan" ifadesi yer alan kitaplara polisler tarafından el konuldu. Pirtûka Kurdî'nin standına baskın düzenleyen polisler, "Kürdistan 1915-1920", "Kürdistan Fedaisi Muşlu Hilmi Yıldırım" ve "Kürdistan Hükümeti" isimli kitaplara "yasaklı ve tehlikeli" olduğu iddiasıyla el koydu. Polisler ayrıca standa çalışanlarından Mehmet Sebih Yoldaş'ı da gözaltına aldı.

İzmir Kitap Fuarı'nda adında "Kurdistan" ifadesi yer alan kitaplara polisler tarafından el konuldu. Pirtûka Kurdî'nin standına baskın düzenleyen polisler, "Kürdistan 1915-1920", "Kürdistan Fedaisi Muşlu Hilmi Yıldırım" ve "Kürdistan Hükümeti" isimli kitaplara "yasaklı ve tehlikeli" olduğu iddiasıyla el koydu. Polisler ayrıca standa çalışanlarından Mehmet Sebih Yoldaş'ı da gözaltına aldı.

‘Kanuni’nin fermanlarını da yasaklayın’

"Kürdistan Fedaisi Muşlu Hilmi Yıldırım" kitabinin yazarı Sedat Ulugana polis baskısına tepki gösterdi. Ulugana, “Kitaba dair herhangi bir yasak yok, bandrol ve yayın izni  alınmış. Bu keyfi eylemin sebebi “Kürdistan ve Dersim" ibareleri ise şayet, Kürdistan ve Dersim tarihsel sosyolojik ve politik birer hakikattir.  O zaman 1000 yıl önce yazılmış olan kitapları, Kanuni Sultan Süleyman'ın fermanlarını ve Atatürk'ün Nutuk'unu da yasaklamalısınız” dedi.

Pirtûka Kurdî Koordinatörü Bawer Berşev, polislerin gün boyu kendilerini taciz ettiğini söyledi. Akşama doğru bir ekip polisin standa gelerek kitapları tek tek incelediğini aktaran Berşev, "Kürdistan" ismi geçen kitapların alındığını belirtti. Baskının satış yapmalarına engellemeye yönelik olduğunu ifade eden Berşev, "Kurdistan ismine tahammülsüzlüğü kabul etmiyoruz. Bu durumu kınıyoruz" dedi. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.