KJAR, 4. kongresini Arap savaşçılara adadı

Kadın Haberleri —

KJAR kongre

KJAR kongre

  • Doğu Kurdistan Kadınlar Topluluğu (KJAR), 7-9 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği 4. Kongresini Şaho’da şehit düşen Arap savaşçılar Aryen Arê, Şîlan Bane ve Rûken’e adadı. 6 temel gündem tartışıldı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleye devam edileceği belirtildi.
  • 2 yıllık kararlar ve çıkarılan planlar çerçevesinde; Kadınlara için ortak sistem çerçevesinde birlikte mücadele edilecek, YJCR, örgütlenme ve öz savunma temelinde Rojhilat ve İran'da tüm genç kadınlarına ulaşacak. Ayrıca KJAR Yönetim Kurulu'nun 15 üyesi seçildi.

Doğu Kurdistan Kadınlar Topluluğu (KJAR), Kurdistan'ın her alanından gelen delegelerin katılımıyla 7-9 Mayıs tarihleri arasında 4. kongresini gerçekleştirdi. 3 gün süren kongre, ‘Jin Jiyan Azadî Devrimi’nin başarıya ulaşması, kadın özgürlüğünü ve demokratik toplumu kaçınılmaz kılacaktır’ şiarıyla sona erdi. Kongre ve yürütülen çalışmalar, Şaho’da şehit düşen Arap savaşçılar Aryen Arê, Şîlan Bane ve Rûken’e adandı.

Kongrede 6 temel gündem ayrıntılı olarak değerlendirildi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumunun tartışıldığı ilk gündemde, “Hakikat yolculuğuna ve yaşamın gerçek anlamına ilişkin 45 yıllık direniş, Önderliğin direnişiyle sağlandı. Önderlik kapitalist modernite sistemine karşı tarihi bir duruş sergileyerek egemen güçlere en büyük 'HAYIR'ı ilan etti. Rojhilat ve İran halkı 1999'da nasıl komploya karşı çıktıysa, 2022'de de Jin Jiyan Azadî devrimiyle Önderliğin paradigmasına sahip çıktı. Bu temelde Rojhilat ve İranlı kadınlar olarak yürüttüğümüz her çalışmanın odağına Önderliğin fiziki özgürlüğünü almalıyız” denildi.

‘Jin, Jiyan, Azadî’ demek irade demek

Kongrenin ikinci gündeminde, ‘Jin Jiyan Azadî’ devriminin bir ışık olup tüm dünyaya yayıldığına ve Jîna Emînî’nin katledilmesinin kadınlarda öfke patlaması yarattığına işaret edildi. Bu bağlamda kadınların “Jin Jiyan Azadî ile kadın devrimine doğru” hamlesine sahip çıkmasının iradelerine ve varlıklarına sahip çıkması anlamına geldiği kaydedildi.

Yeni komiteler oluşturulacak

KJAR komitelerinin durumunun ele alındığı üçüncü gündemde, Şehit Cezaevi, Ekoloji ve Öz savunma komitelerinin oluşturulmasına karar verildi ve mevcut komiteler için de yeni kararlar alındı. Rojhilat ve İran'ın yanı sıra Avrupa’da kadınların örgütlenmesi konusuna dikkat çekildi. Öte yandan, 16 yıldır rejim zindanlarında direnen Zeynep Celaliyan başta olmak üzere kadın tutsakların durumu tartışıldı.

Her kadına ulaşılacak

Dördüncü gündemde, Rojhilat ve İran'da kadınların kendilerini özsavunmayla korumaları, mücadelelerine, varoluşlarına ve kimliklerine sahip çıkmaları gerektiği ifade edilirken, beşinci gündemde de 2 yıllık kararlar ve planlar çıkarıldı.

Alınan kararlar ve planlar şunlar:

*Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için yürütülen mücadele tüm çalışmalarımızın kaynağı olacaktır.

*Kadınlara yönelik ortak bir sistem çerçevesinde ortak mücadele temel hedef olarak ele alınacaktır.

*YJCR, örgütlenme ve öz savunma temelinde Rojhilat ve İran'ın tüm genç kadınlarına ulaşacak.

Altıncı ve son gündemde ise KJAR Yönetim Kurulu'nun yenilenmesi için seçim yapıldı. Seçim sonucunda KJAR Yönetim Kurulu'nun 15 üyesi seçildi. BEHDÎNAN

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.