Kobanê için erteleme talebi

Kobane Kumpas Davası

Kobane Kumpas Davası

  • Kobanê Kumpas Davası’nda avukatlar, depremin yarattığı tahribat nedeniyle duruşmanın Mart ayının ikinci haftasına ertelenmesini talep etti.

Kobanê Kumpas Davası’nda avukatlar, depremin yarattığı tahribat nedeniyle duruşmanın Mart ayının ikinci haftasına ertelenmesini talep etti.

DAİŞ’in Kobanê’ye yönelik saldırıları üzerine 6-8 Ekim 2014’te gerçekleşen protesto eylemleri gerekçe gösterilerek Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşbaşkanları, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin de aralarında bulunduğu 17’si tutuklu 108 ismin yargılandığı Kobanê Kumpas Davası’nın 21. duruşmasının 1. oturumu, dün Sincan Cezaevi Kampüsü Duruşma Salonu’nda görülmeye başlandı. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından görülen davanın duruşmasına Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) üyesi avukatların yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı. 

Tutsak HDP’liler, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile bağlanırken, tutsak olmayanlar deprem bölgesinde olmaları nedeniyle mazeret sunarak duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, duruşmaya Hakimler Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesini okuyarak başladı. Mazeretlerin bu doğrultuda kabulüne, savcılığın esas hakkındaki mütalaasının 21, 22, 23 Şubat tarihinde yapılacak celseye tehirine, bu oturumun gelen belge ve bilgilerin okunması ile devam etmesine ve en son tutukluluk incelemesi yapılıp duruşmanın bitirilmesine karar verildi. Kararın ardından dosyaya eklenen belgeler okundu.

Belgelerin okunmasının ardından toplu olarak savunma yapan avukatlar, tutukluların ve kendilerinin ailelerinin deprem bölgelerinde olduğunu ifade ederek, birçok tutsağın ailesinin enkaz altına olduğunu ve söz konusu durumun hem avukatlar hem de tutsaklar açısından psikolojik yıkımlara neden olduğunu vurguladı. Deprem bölgesinde bulunan bürolarının da yıkıldığının altını çizen avukatlar, duruşmanın Mart'ın ikinci haftasına ertelenmesini talep etti. Duruşmaya, taleplerin değerlendirilmesi ve ara kararın kurulması için ara verildi. Haber hazırlanırken aradan sonra karar verilmesi bekleniyordu. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.