Kobanê’nin çocukları direndi

Toplum/Yaşam Haberleri —

Rojava Halk Meclisi Kobanê Divanı Eşbaşkanı olan Ayşe Efendi

Rojava Halk Meclisi Kobanê Divanı Eşbaşkanı olan Ayşe Efendi

  • Kobanê’ye saldırıların yoğunlaştığı dönemde Rojava Halk Meclisi Kobanê Divanı Eşbaşkanı olan Ayşe Efendi, şehitlerin kanıyla zafere gidildiğini söyledi.

MÜJDAT CAN - MA/URFA 

Kobanê’ye saldırıların yoğunlaştığı dönemde Rojava Halk Meclisi Kobanê Divanı Eşbaşkanı olan Ayşe Efendi, şehitlerin kanıyla zafere gidildiğini söyledi. Efendi, "1 Kasım Kobanê Günü halkların ortak umuduyla, şehitlerin kanı ve Apocu mücadeleyle oldu. Kürt halkı alanlara indi ve tüm dünyaya 'biz buradayız' dedi. Bu direniş insanlık tarihine altın harflerle yazıldı" dedi.

Kobanê'de direnenlerin ve direniş mirasına sahip çıkanların Kurdistan’ın çocukları olduğunu vurgulayan Efendi şöyle devam etti: "Rêber Apo’nun çağrısıyla herkes Kobanê’ye akın etti. Herkes yüzünü Kobanê’ye döndü ve yüreği burada attı. Çünkü Kobanê’de hakikat vardı. Kobanê’de asıl direnenler vardı. Çocuklarımız sadece bir dil, bir ulus, bir ırk için mücadele etmediler. Bütün dünya için mücadele ettiler ve bu uğurda canlarını verdiler. Dünya kadınları için DAİŞ'e karşı savaştılar, insanlık için mücadele ettiler. Bu nedenle herkes Kobanê’ye sahip çıktı."

Herkesin yüreği Kobanê de attı 

"Bizler nasıl ki insanlık için mücadele ettiysek, bütün dünya da bizler için mücadele etmeli" diyen Efendi, bugün Kurdistanlıların katledildiğinin altını çizdi. Dünyanın Kürt gerçekliğini görmesi gerektiğine çağrı yapan Efendi, "Kobanê genç kadınların, yaşlıların, gençlerin ve 70 yaşındaki yaşlıların direnişiyle tanındı. Kobanê Kurdistan’ın devrime katılmasıyla tanındı. Kobanê Avrupa’dan gelenlerle tanındı. Herkesin yüreği Kobanê de attı. 1 Kasım Kürt halkının elde ettiği bir kazanımdır. Halklara çağrımız; o dönem Kobanê'ye sahip çıkanları aynı şekilde Kobanê'ye sahip çıkmaya çağırıyoruz. Çocuklarımızı katleden DAİŞ'in, yine Kobanê'yi hedef alan Erdoğan'ın karşısında yanımızda durmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

İkiyüzlülüğüne yeter diyoruz

1 Kasım Dünya Kobanê Günü'nde 31 ülke de halkların, özgürlük ve barış adına Kobanê ile dayanışmayı ortaya koyduğunu söyleyen Efendi, Kobanê'nin dünyaya mal olduğunu belirtti. Ancak zamanla Kobanê ile dayanışmanın zayıfladığını sözlerine ekleyen Efendi, "Sadece 1 Kasım’da Kobanê’ye ses olundu. Ama bu yeterli değil. Kobanê, Bakur, Başur, Rojhilat ve Rojava’da Kürtlere sahip çıkılması gerekir. Bir kez daha uluslararası devletlere demokratik özerklik iradesini kabul etmeleri için baskı yapılmalı. Kürtler askeri, sosyal ve siyasi irade olarak kabul edilmeli. Tüm dünyanın gözü önünde 17 çocuğumuz kimyasal silahlarla katledildi. Kobanê’ye sahip çıkan devletlerin hiç birinin buna karşı ses çıkardığını duymadık. Dünyanın Kürt halkına karşı ikiyüzlülüğüne yeter diyoruz. Biz projelerimizle, yönetimimizle, şehitlerimizle, halkımızla, başarılarımız ve kazanımlarımızla şeffafız. Devletlerin de bize karşı açık ve şeffaf olması lazım. Bundan dolayı bizler artık şunu açık ve net söylüyoruz; biz artık kimseye güvenmiyoruz. Biz sadece direnişimize ve halkımıza güveniyoruz" diye belirtti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.