Koçerlere KDP yasağı

Beyan Mustafa

Beyan Mustafa

  • Hewlêr’in Herir ovası ve Şeqlawe ilçesindeki koçerler, KDP’nin iki yıldır, PKK gerillalarının bölgedeki varlığını bahane ederek  yaylalarına gitmelerine ve hayvanlarını otlatmalarına izin vermediğini söyledi.

Balekayeti bölgesinde ve Soran yönetiminde yaylalara gidiş mevsimi başladı. Koçerler, Balisan ve Herir ilçeleri arasındaki Zinetir Dağı’nda yağmur yağmadığı, otlar henüz yeşermediği için hayvanlarını beslemekte zorlanıyor.

Rojnews’e konuşan koçerlerden Beyan Mustafa, “Hükümet, Haziran’a kadar yaylalara gelmemize izin vermiyor. Bu yıl yaylalara gitmemize hiç izin vermeyeceklerine dair söylentiler var. KDP iki yıldır PKK gerillalarının varlığını bahane ederek yaylaları bize yasaklıyor” dedi.

Hewlêr, Koye ve Herir ovalarındaki koçerler, Balekayeti yaylalarına, özellikle Wêzê, Berdespi ve Berde, Soran ve Haci Omeran’daki Kunerî vadilerine gidiyor. Ayrıca Bıradost’taki yaylalara da giden koçerler, bombardıman ve Türk askerlerinin varlığı nedeniyle birçok yaylaya gidemedi. Qerani Mustafa, bu duruma dikkat çekerek, “Bu yıl büyük zarar gördük. Yerel yönetimin bizleri düşünmesi gerekiyor” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.