Kral kelebeklerin nesli tükeniyor

Toplum/Yaşam Haberleri —

Kelebekler

Kelebekler

  • 1990’lı yıllarda sayıları milyonlarca olan kral kelebek sayısı, son dönemde yüzde 85 azaldı. Bu yüzden kral kelebekler, Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’ne (IUCN) alındı.

1990’lı yıllarda sayıları milyonlarca olan kral kelebek sayısı, son dönemde yüzde 85 azaldı. Bu yüzden kral kelebekler, Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’ne (IUCN) alındı.

Kral kelebekleri, her yıl düzenli olarak sonbahar aylarında sürüler halinde binlerce kilometre yol kat ederek, ABD’nin doğusundan ve Kanada’dan kışı geçirmek için Meksika ve Kaliforniya’ya göç ediyor.

Kuzey Amerika'nın soğuk havalarından kaçan kral kelebekleri, Kaliforniya ve Meksika'nın ılıman ikliminde bulunan dağ ormanlarında toplanarak kış uykusuna yatıyor.

IUCN, insanların neden olduğu tahrip nedeniyle, doğada nesli tükenme riski taşıyan türlerin sayısının 41 bini geçtiği uyarısında bulunuyor.

IUCN, bunun dışında 26 mersin balığı türünden 17'sinin neslinin tükenme tehlikesi yaşadığı uyarısında bulundu. FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.