Kurdistan’ı birlikte savunacağız

Yurt Dışı Haberleri —

Foto: Erdoğan Zamur/ Cenevre

Foto: Erdoğan Zamur/ Cenevre

  • 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle yapılan eylemlerde “Kürt halkının yanındayız. Rojava ile dayanışmamızı büyüterek devam ettireceğiz” mesajı verildi.

Kobanê’nin tarihi bir direnişle DAİŞ çetelerinden kurtarılışını selamlamak için ilan edilen 1 Kasım Dünya Kobanê Günü dolayısıyla Avrupa’nın birçok merkezinde eylem ve etkinlikler yapıldı. İsviçre’nin Zürih kentinde İsviçre Rojava Komitesi ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği’nin (YJK-S) çağrısıyla bir araya gelen Rojava Komitesi, İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S), Komeleya Zahmetkeşan, Aufbau, Küba-İsviçre Dostluk Derneği (Cuba Schweiz Vereinigung), Defend Kurdistan ve İsviçreli alternatif gençlik örgütleri ve Kurdistanlılar eylem düzenledi. Kobanê direnişinin sembol ismi Arîn Mîrkan posteri ile meşaleler eşliğinde Helvetiaplatz’a yürüdü. 

Nekane Tcapartegi

Dayanışmaya devam edeceğiz 

Helvetiaplatz’daki mitingde konuşan Küba-İsviçre Dostluk Derneği’nden Vilma Espin, Kürt özgürlük mücadelesiyle, Rojava devrimiyle dayanışma içinde olduklarını, bundan sonra da dayanışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Basklı aktivist Nekane Tcapartegi ise "Terörist Türk devleti Kürt hareketinin devrimci gücünü durdurmaya çalışıyor. Türk devletinin anlamadığı şey Kürtlerin özgürlük iradesinin büyük olduğu ve kırılmayacağıdır. Hepimiz bu savaşta Kürtlerin yanındayız" dedi.

Rojava Komitesi aktivisti Nicole Weisser

Kurdistan’ı birlikte savunacağız

Eyleme katılan Rojava Komitesi aktivisti Nicole Weisser ise şunları ifade etti: "1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle buradayız. 2014’te binlerce insan Kobanê'yi DAİŞ’ten kurtarmak için savaşmaya gitti. YPG-YPJ savaşçıları Rojava’yı güvenilir hale getirdi. Şimdi Türkiye kimyasal silahlarla saldırıyor çünkü başka araçları yok. Aksi takdirde, yenileceğini biliyor ve dünya bunu görmüyor. Bu yüzden sokağa çıkmalı, Rojava'yı ve Kurdistan'ı savunmalıyız" dedi.

 

BERLİN / Foto: Hakan TÜRKMEN

Almanya’da meydanlar Kobanê

Almanya’nın başkenti Berlin’de Dest-Dan Kadın Meclisi ve Nav-Berlin'in çağrısı ile Alexanderplatz'da bir araya gelen Kurdistanlılar, Kobanê direnişini selamlarken, Türk devletinin gerilla alanlarında kimyasal saldırılarını da protesto etti. Eylemde, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) adına açıklama yapan Besime Konca, "Kobanê direnişi 8. yılına girerken, barbar zihniyete karşı mücadele eden kadınları selamlıyoruz" dedi.

KASSEL

Kobanê’yle kardeşliğimiz güçlenecek

Frankfurt’ta Römer meydanında Frankfurt-Kobanê Kardeş Şehir Derneği, Amara Kadın Meclisi ve Frankfurt Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin organize ettiği eylemde, Frankfurt Belediye Başkanı Nargess Eskandari, Kobanê direnişini selamlayarak, iki şehir arasındaki bağların daha da güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Kassel’de tren istasyonunda toplanan Kurdistanlılar ve enternasyonaller bir yürüyüşle Kobanê direnişini selamladı. 

Kıbrıs'ın Limasol kentinde ise PYD öncülüğünde Kıbrıs Kürt Halkı ile Dayanışma Komisyonu, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleşen kutlama Limasol Belediyesi önünde gerçekleşti. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.