Kürt olunca rahat saldırıyorlar

  • Sakarya'da 30 kişilik grubun saldırısına uğrayan işçilerinden Mehmet Karakaş, Kürt olmalarından kaynaklı böyle bir saldırıya uğradıklarını söyledi.

 

Amed'den Sakarya’nın Hendek ilçesi Çamlıca Mahallesi'ne fındık toplamaya giden tarım işçileri, 27 Ağustos’ta tarla sahibi ve yakınlarının da aralarında olduğu 30 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda 15 ve 18 yaşlarında iki kişi ağır yaralandı. Saldırıya uğrayan tarım işçilerinden Mehmet Karakaş, yaşanılanları MA'ya anlattı. İşten sonra inşaat halindeki kapısız, penceresiz eve geçtiklerini belirten Karakaş, şunları paylaştı: “Eve geçtiğimizde bir baktık 20-30 kişilik bir gurup avlunun içinde duruyor. Dedesine ‘hayırdır bu adamlar niye gelmiş’ diye sordum. O da çuval çekmek için geldiklerini söyledi. Sonra bir baktık amcaları ve 3 genç aşağı gelip, ‘Ferhat denen çocuk vardı, getirin onu’ dediler. Hayırdır dediğimizde ‘onu döveceğiz’ dediler. Ne için diye sorduğumuzda ise ‘niye bana lan demiş' dedi. İkisi de birbirine böyle demişti. O esnada adamların hepsi üzerimize saldırmaya başladı. Biz de 20 kişilik bir grubuz, içimizde kadınlar, 15 yaş altı çocuklar da var. 30 kişi bize saldırdı. Yumruk, tekme, ağaç, odun ne buldularsa vurdular. Biz de o esnada sopalar aldık ve onlara göre müdahalemizi yaptık.”

Oradan taşındılar

Sonrasında olay yerine Jandarmanın geldiğini ve Hendek İlçe Jandarma Komutanlığına şikayette bulunduklarını söyleyen Karakaş, “Onların yakınlarından birinde kırık var bizimde bir 15 yaş altı çocuğumuz kafasından darbe aldı. Sonrasında evimizi yükledik ve koruma altında oradan uzaklaştık. 23 gün onlara çalıştık. Ücretimizi de vermediler. Şikayetçi de olduk ama onlar da şikayetçi olmuş” dedi.

Bu saldırıların daha çok Kürt işçilerin uğradığına dikkat çeken Karakaş, “Bizim Kürtlerin bu bölgeye gelmemesi ve çalışmaması lazım. Saldırının Kürtlüğümüze yönelik olduğunu düşünüyorum, ayrımcılık var” diye konuştu. Saldırıda bulunanların yargılanmalarını talep eden Karakaş, şunları ekledi: “Suç duyurusunda bulunduk, darp raporu aldık. Önümüzdeki Perşembe günü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ilçeye bir grup gönderecekler. 15 yaş altı çocuğun ifadesini kabul etmemişler ve bir grup göndererek tekrar ifadesi alınacak.” SAKARYA

 

İmam iki kişiyi öldürdü

Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Saraçoğlu Mahallesi'nde Elazığlı ve Karslı iki aile arasında dün sabah saatlerinde sözlü kavga çıktı. İddialara göre, sözlü saldırı sonrası Elazığlı aileden Nurettin Altunkaya, Karslı aileye silahla saldırdı. Karslı aileden Ayhan ve Maize Erdemir hayatını kaybetti. Nahit Erdemir kolundan, Firdevs Erdemir ise başından ağır yaralandıİmam olduğu belirtilen saldırganın gözaltına alındığı bildirildi. Olay yerine giden avukat Abdurrahman Karabulut, aileler arasında saman nedeniyle tartışma yaşandığını öğrendiklerini paylaştı.  KONYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.