Küsme, oturma zamanı değil

  •  HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Iğdır mitingindeki konuş masında, küsenlere, darılanlara ve evinde oturanlara da seslendi: "Bir dönem görev alanlar, başka bir dönem görev almayınca eğer küsüyor, daralıyor, evinde oturuyorsa bu mücadeleyi anlamamış demektir. 
  •  Bu onurlu mücadelede olmak herkesi yüceltir. Parti herkese kıymet vermiş, herkesi onurlandırmış, herkese görev tevdi etmiştir. Bu dönem başka arkadaşımız görevlendirilmişse doğru olan yanlarında olmaktır. Küsme, darılma ve evde oturma zamanı değil, faşizme kaybettirme zamanıdır." 

Îdir (Iğdır) mitinginde konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Iğdır'da iki vekili de çıkanacaklarını belirterek, "Sandığa gideceğiniz gün elinize pusulayı alın ve başka hiçbir partiyi görmeyin. Sadece Yeşil Sol’u görün. Yeşil Sol’un altına mührünüzü öyle bir vurun ki, 50 artı 1’i Recep Tayyip Erdoğan rüyasında görsün. Bütün hukuksuzlukları kendileriyle birlikte göndereceğiz” dedi. 

Yeşil Sol Parti, Îdir’de seçim mitingi düzenledi. Belediye meydanındaki mitinge, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşbaşkanı Pervin Buldan katıldı. Sabah saatlerinde üç arama noktasından geçen halk Yeşil Sol Parti flamalarıyla alandaki yerini aldı. Kadın ve gençlerin yoğun katılım gösterdiği mitinge gelenler, çalınan müzikler eşliğinde halaya durdu. Parolasını 2-0 olarak belirleyen Îdirlilerin bu mesajı miting alanına da yansıdı. Saygı duruşunun ardından kentin milletvekili adayları ve Yeşil Sol Parti sözcüleri halkı selamladı. Kısa bir süre önce kentte gerçekleşen MHP büro açılışında birkaç kişinin “Iğdır ovası ülkücüler yuvası” sloganlarına karşılık yüzlerce genç “Iğdır ovası Apocular yuvası” sloganı attı.

Bu kirli düzen değişecek

Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivisti Neslihan Şedal, “Kadınların öncülüğünde bu kirli düzen değişecek. Özel savaş politikaları sonucu yüzlerce kadın katledildi. Kürt kadınları için bu seçim sıradan bir seçim değil. Bu bizim için hesap sorma zamanıdır. Biz, ekolojik yıkım, katliam, özel savaş ve İmralı tecridinin hesabını soracağız. Biz, ‘Jin jiyan azadî’ felsefesiyle sandıklara giderek, özgür ve demokratik bir yaşamı inşa etmenin adımını atacağız” diye konuştu.

Kadın kazanımlarını aldı

Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Aysel Aras da şunları söyledi: “Bizler kadınlar öncülüğünde yeni bir yaşamı kurmaya geliyoruz. Kadınların siyasi katılımı, ekonomik ve diğer birçok noktada eşit olmaları gerekiyor. Kadın hakları herkesin sorumluluğudur. Mevcut hükümet kadınların tüm kazanımlarını ellerinden almıştır. Güçlü kadın, güçlü toplum demektir. Biz kadınlara yaşatılan her şeyin hesabını soracağız ve kadınlarla değiştireceğiz.” 

Yarım bıraktığımızı tamamlayacağız

Yeşil Sol Parti’nin diğer adayı Yılmaz Hun ise şöyle konuştu: “Biz, 7 Haziran’da da aynı halayı çektik, 14 Mayıs’ta da aynı halayı çekeceğiz. Şimdi o ruhla umudumuzu diri tutarak buradan iki milletvekili, toplamda 100 milletvekili çıkarırız. 7 Haziran’da yarıda bıraktığımızı bu seçimde tamamlayacağız.”

Onurlu direnişin hikayesi

Son olarak konuşan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, şunları dile getirdi: “Bu hikaye, Yeşil Sol Parti’nin ortak hikayesidir, Iğdır’ın hikayesidir. Bu hikaye, Ege’nin, Marmara’nın, Karadeniz’in, Serhad’ın, Botan’ın, Amed’in hikayesidir. Bu hikaye, Yeşil Sol ile başlamadı. Bu hikaye, yıllardır devam eden onurlu bir direnişin hikayesidir. Bu hikaye, Türklerin, Kürtlerin, Azerilerin, Terekemelerin, Ermenilerin, Süryanilerin, bu coğrafyada inkar edilen, ezilenlerin hikayesidir. Hepimiz biriz, kardeşiz, birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya devam edeceğiz. Bunun en güzel örneği Iğdır’dır, Kars’tır. Buna benzer kentlerdir. Bir arada yaşadık, yaşamaya devam edeceğiz. Hiçbir güç bizlerin arasına nifak tohumları ekmeye kalkmasın.  Bu hikayenin içerisinde gençlerin gelecek umudu, hayalleri var. Bu hikayenin içerisinde kadınların emeğinin sömürülmediği, şiddete uğramadığı, katledilmediği ve saçının teliyle dünyayı titrettiği bir kadın mücadelesi var. İşte bizim hikayemiz bu. 

Siyasi tarihten sileceğiz

Peki onların hikayesi ne? AKP ve MHP’nin hikayesinde ne var? Onların hikayesinde açlık, yoksulluk, hırsızlık, sefalet, nefret, kin ve öfke var. Onların hikayesinde cezaevleri var, belediyelerimize kayyum atamak var. Onların hikayesinde sadece kendi yandaşları, 5’li çeteleri var. Onlar gibi düşünmüyorsan, onlardan yana tavır almıyorsan, onlara oy vermiyorsan o zaman sana nefes alma hakkını bile tanımıyorlar. Her türlü zulmü, hukuksuzluğu, haksızlığı, şiddeti sana reva görüyorlar. 14 Mayıs’ta artık onları göndereceğiz ve siyasi tarihten sileceğiz.” 

Kaynaklar onlara akıyor

Bugün Iğdır halkının yaşadığı sefaleti, yoksulluğu Saray'ın penceresinden göremezler. Kasalarını doldurmakla meşguller. Çetelerine ihale dağıtmakla meşguller. Bugün seçim meydanlarında yalanları, hakaretleri, parmak sallamaları ardı ardına geliyor. Bir gün gaz diyorlar, ertesi gün benzin diyorlar, en sonunda petrol dediler ve bütün bunların gaz olup uçtuğunu görmüyorlar. Onlar da 14 Mayıs tarihinde gaz olup uçacaklar. Kaynaklar sadece Erdoğan’a ve yandaşlarına aktarılıyor. Iğdır halkına, esnafına, çiftçisine, üreticisine, gencine, işsizine aktarılmıyor. Iğdır halkı da kararını vermiş ve 14 Mayıs'ta AKP’yi burada tabela partisi haline getirece. Onların hikayesi bitti, filmin sonuna geldik. 

Yüzüklerin efendisi oldu

AKP yine yalanlara, iftiralara başladı her gün bizi karalayarak, parmak sallayarak, hakaret ederek seçim çalışması yürütüyorlar. Talimatı Allah’tan aldığını söyleyen bir Erdoğan var artık. Dini bile siyasete alet etmekten çekinmeyen bir AKP var. Kendisini peygamber zanneden bir Erdoğan var. Sadece bu değil, halkımızın inancını sömüren, istismar eden bir AKP var. Bütün bunlara dur demenin zamanı elbette 14 Mayıs tarihidir. Gelirken Erdoğan parmağındaki yüzüğü göstererek ‘Tek servetim parmağımdaki yüzük’ demişti, ancak şimdi yüzüklerin, zenginliklerin efendisi oldular. Tek yüzükle geldiği yere onları göndermenin zamanı geldi.

Yan yana durma günüdür

Şimdi geçmiş dönemlerde makarna verenler, çay dağıtanlar, şeker verenler, kömür dağıtanlar bu dönem para dağıtmaya başlamış. Bilsinler ki, Iğdır halkı iradesini kömüre de makarnaya da satmadı, paraya da satmayacak. Asla satmayacak. Bir sözüm de küsenlere, darılanlara ve evinde oturanlara. Bu parti, geçmişten beri herkese görev verdi. Bir dönem görev alanlar, başka bir dönem görev almayınca eğer küsüyorsa, daralıyorsa evinde oturuyorsa, o zaman bu mücadeleyi anlamamış demektir. Hiç kimsenin bu mücadeleye katkı sunmadan zarar vermesine asla izin vermeyiz. Onlar da bilsin ki, bu onurlu mücadelede olmak herkesi yüceltir. Parti herkese kıymet vermiş, herkesi onurlandırmış, herkese görev tevdi etmiştir. Bu dönem başka arkadaşımız görevlendirilmişse doğru olan yanında durmaktır. Küsme, darılma ve evde oturma zamanı değildir, faşizme kaybettirme zamanıdır. Birlik ve beraberlik içerisinde olma günüdür. Bunu başarırsak biz Iğdır’da 2-0 yaparız. Bir kez daha söylüyorum. Iğdır’da demokrasi 2, faşizm 0 olacak. 

Sadece Yeşil Sol'u görün

Sandığa gideceğiniz gün elinize pusulayı alın ve başka hiçbir partiyi görmeyin. Sadece Yeşil Sol’u görün. Yeşil Sol’un altına mührünüzü öyle bir vurun ki, 50 artı 1’i Recep Tayyip Erdoğan rüyasında görsün. Bir oy Yeşil Sol’a bir oy Kılıçdaroğlu'na diyoruz. Yaptıkları bütün hukuksuzlukları kendileriyle birlikte göndereceğiz. Bütün zulümleri onlarla birlikte sandığın dibine göndereceğiz.”

 Buldan’ın konuşmasının ardından miting, Cevdet Bağca’nın konseriyle son buldu. IĞDIR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.