Meksika Halklar Birliği'nden RJAK için mesaj

Kadın Haberleri —

.

.

  • Meksika Halklar Birliği, RJAK üyelerinin KDP tarafından alıkonulmasının kadınlara yönelik bir politika olduğunu belirterek, "Kürt Kadın Hareketi'nin mücadelesinin yanındayız. Barzani liderliğindeki KDP'nin Kürt kadınlarını tutuklamasını kınıyoruz" dedi.

 

Meksika Halklar Birliği, RJAK üyelerinin KDP tarafından alıkonulmasının kadınlara yönelik bir politika olduğunu belirterek, "Kürt Kadın Hareketi'nin mücadelesinin yanındayız. Barzani liderliğindeki KDP'nin Kürt kadınlarını tutuklamasını kınıyoruz" dedi.

Meksika Halklar Birliği'nin yayınladığı mesaj şu şekilde: "Meksika Halkları Birliği olarak Kürdistan Kadın Hareketi’nin yanındayız. Kürt kadınlarına ve Kürt halkına yönelik her türlü saldırıya karşı sesimizi yükseltiyoruz. Birlikte verdiğimiz mücadeleler sonucunda kardeş gibi olduk. Yani birimize saldırı olursa, hep birlikte karşılık veririz, diyoruz. Choluleca bölgesinin Nauas halkı olarak, Kürt halkının ve özellikle Kürt kadınlarının mücadelesini kendimize örnek alıyoruz ve mücadelemize güç kaynağı oluyor. Ortak düşmanımız olan ataerkil kapitalist sistemi yenmemiz için hiçbir engel ve mesafenin olmadığını biliyoruz.

Barzani liderliğindeki Irak Kürdistan Hükümeti'nin ABD ve Türkiye ile işbirliği içinde olmasını, yaşam mücadelesi veren feminist kadınlara yönelik politikasını kınıyor ve reddediyoruz. Cuanalá, Juan C. Bonilla, Puebla, México Halk Meclisi olarak, KDP tarafından alıkonulan mücadele arkadaşlarımız Xewla Mihemed Hesen, Ciwana Edbuldaqî ve Seyran Ehmed Hesen'in derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Unutulmamalıdır ki dostlarımızı yalnız bırakmayacağız ve onların mücadelesi bizim mücadelemizdir." 

HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.