Muhbirler esrar çuvallarıyla

Yüksel Bayrak(Sol baştaki), Muharrem Doğan(Sağ baştaki)

Yüksel Bayrak(Sol baştaki), Muharrem Doğan(Sağ baştaki)

  • Amed'in Lice ilçesinde kontra elemanlara çalışan muhbirlerin araçlarında yapılan aramada 6 çuval esrar, uzun namlulu silah ve askeri kıyafet bulundu. Gözaltına alınan 5 kişiden biri tutuklandı.

MUSTAFA DOĞAN / AMED

Edindiğimiz bilgilere göre; Lice'de jandarma haber elemanı (muhbir) olan Yüksel Bayrak ve itirafçı Muharrem Doğan ile birlikte çalışan Emrah Bayhan, Cahit Tuner, Berat Bayhan, Serdem Öner ve ismi öğrenilemeyen bir yakını, geçtiğimiz haftalarda köylülerin araziye sakladıkları 6 çuval esrarı çaldı. Köylülerin ihbarı üzerine Lice İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı askerler, Xana Kelê (Çeper) köyü yol ayrımında pusu kurdu. Jandarmanın yol kontrolünü gören 5 kişi aracı terk ederek kaçınca, jandarma ateş açtı ve Serdem Öner yaralı yakalandı. 

Silah ve askeri kıyafet

Xana Kelê köyüne kaçan dört kişi ise jandarmanın takibi sonucu sağ yakalandı. Jandarmanın araçta yaptığı aramada 6 çuval esrar, iki adet uzun namlulu silah ve askeri kıyafet bulundu. Dört kişi gözaltına alınırken, yaralı Serdem Öner tedavi için Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi'ne oradan da Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Gözaltına alınan ve kontra elemanları Yüksel Bayrak ile Muharrem Doğan ile birlikte çalıştıklarını söyleyen Emrah Bayhan, Berat Bayhan ve ismi öğrenilemeyen bir kişi serbest bırakılırken, Cahit Tuner tutuklanarak cezaevine konuldu. 

 

Kontra elemanı Yüksel Bayrak esrar tarlasında

Hepiniz yakarız, diyerek çıktılar

Esrar çalan 5 kişinin, Lice ve Bingöl'ün Genç ilçesi kırsalında uyuşturucu ticareti yapan jandarma haber elemanı Yüksel Bayrak ve itirafçı Muharrem Doğan ile birlikte çalıştıkları ortaya çıktı. Lice’nin Xincis (Muradiye) Mahallesi girişinde 30 Kasım 2022 günü pusu kuran polisler, kırsaldan gelen bir aracı durdurarak arama yapmış; 60 kilo esrar, tabanca ve uzun namlulu iki tüfek ele geçirilmişti. Araçta bulunan kontra elemanları Yüksel Bayrak ve Lice'nin Sisê (Yolçatı) köyü nüfusuna kayıtlı itirafçı Muharrem Doğan, Jandarma'nın 'haber elemanı' olduklarını belirtmişlerdi. Gözaltına alınan Bayrak ve Doğan'ın Amed’deki evlerine yapılan baskında da 5 adet uzun namlulu tüfek ve yüklü miktarda esrar ele geçirilmişti. Cezaevine konulan iki kontra elemanı, ziyaretlerine gelen aileleri aracılığı ile Lice Jandarma Alay Komutanı Albay Adem Şakrak ve Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Çağlar Sakinci'ye, "Aracı olun bizi serbest bıraksınlar. İlk duruşmada tahliye edilmez isek hepinizi yakarız. Birlikte yaptığımız bütün işleri anlatırız. Mahkemede bütün isimleri açıklarız" diye haber göndermişti. Jandarmanın mahkemeye gönderdiği “haber elemanımızdır” yazısı üzerine serbest bırakılmışlardı.

Kontra elemanları Bayrak ve Doğan'ın halen kendilerine bağlı muhbir ve itirafçılarla birlikte Lice, Kulp, Kocaköy ile Bingöl'ün Genç ilçesinde uyuşturucu ticareti ile uyuşturucunun satışı için aracılık ettikleri öğrenildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.