Mülteciler hedef gösteriliyor

Toplum/Yaşam Haberleri —

Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Mohamad Saleh Ali

Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Mohamad Saleh Ali

  • Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Mohamad Saleh Ali, deprem bölgesinde mülteciler üzerinden oluşturulmaya çalışılan “yağma” algısına tepki göstererek, "Mülteci olmak yük değil, haktır" dedi. 

Suriyeli Mültecilerle Dayanışma Derneği Başkanı Mohamad Saleh Ali, depremin Suriye’yi de etkilediğini belirterek, her renkten insanın büyük acılar yaşadığını söyledi. Mezopotamya Ajansı’ndan Delal Akyüz’e konuşan Ali, “Mülteciler, zaten kötü bir durumda. Kiraladıkları evlerde zar zor geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Bu evler de başlarına yıkıldı. Şu an mülteciler kimden destek alacağını bilmiyor. Böylesi felaketlerde mültecilerin dünyası kararıyor. Çünkü ikinci bir göç durumu yaşanıyor. Büyük zorluklarla topraklarından göç etmek zorunda kalan mülteciler, tekrar göç yollarına düşüyor. Kimisi yakınlarını enkaz altında bıraktı, kimisi enkaz başında akrabalarından haber bekliyor” diye belirtti. 

Mülteci olmak haktır

Bu tür felaketlerin özellikle mültecileri ve savunmasız kişileri saldırılara açık hale getirdiğini söyleyen Ali, şöyle dedi: “Provokasyonlar oluyor, mülteciler töhmet altında bırakılıyor. Sürekli propaganda aracı, seçimlerde de seçim malzemesi haline getiriliyor. Acil olan insanları enkaz altında çıkarmakken mülteciler hedef gösteriliyor. Mülteciler yük değildir. Hedef göstermekten vazgeçin. Kendi istekleri ile kendi tercihleri ile gelmediler. Kötü koşullardan buraya geldiler. Kimse evini, toprağını büyüdüğü coğrafyayı bırakmak istemez. Mülteci olmak haktır. Herkesin yarın mülteci olabileceği hesaplanmalı ve empati kurulmalı." 

Elbistan’da yaşayan Suriyeli mülteci Hasan Ali işe “enkazda insanları çıkarmak için yardım etmek istedim. Ekipler beni darp edip kovdu“ diye konuştu. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.