Newroz’daki mesaj

Forum Haberleri —

  • 2021 yılı Newroz’u son 6 yılın en kitlesel en coşkulu Newroz’u oldu. Dünyanın dört bir tarafında yaşayan Kürtler tek yürek tek ses olarak Önderliğin özgürlüğünü haykırdılar.

AMARA RONAHÎ

Newroz; Kürt halkı açısından sadece baharın gelişini kutlamak değildir. Newroz zalim Dehaklara karşı verilen özgürlük savaşıdır. Newroz, bedeli ne olursa olsun varlığını korumak için verilen mücadeledir. Ve Kürt halkı bin yılardır varlıklarını korumak için yürüttükleri mücadelede çok ağır bedeller vermiş olsalar da varlık gerçekliğine yükledikleri anlam sayesinde bu mücadeleyi şölen havasında coşkuyla kutlarlar.

Dönemin zalim kralı Dehak’a karşı Kawa’nın verdiği mücadele bu gün Önder Apo’nun bir Newroz partisi olan PKK’nin geliştirdiği özgürlük mücadelesi ile Kawalaşan, Newrozlaşan bir halk gerçekliği yaratmıştır. Bu günün Dehakları Erdoğan-Bahçeli ve çete grubu özellikle son 6 yıldır Kürt halkına dönük faşist, ırkçı, soykırım zihniyeti ile geliştirdiği saldırılar 7’den 70’e toplumun tüm kesimini hedefleyerek, siyasetçi, yazar, akademisyen, emekçi, öğrenci yani tüm toplumu zindanlara atarak eylemlerin önüne geçmek bir tarafa nerdeyse nefes aldırmayacak duruma getirmiştir. En önemlisi de bu mücadelenin yaratıcısı, en büyük emekçisi olan Önder Apo üzerindeki tecridi derinleştirmek ile kalmayıp; Önder Apo’nun yaşamına dönük iddaları gayri resmi yollar ile kamuoyunda paylaşarak adeta Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt halkının sabrını sınamak istemiştir. Öyle ki İmralı direnişin, mücadelenin merkezi olduğu gibi dayatılan imha ve soykırım siyasetin de merkezidir. Önder Apo’ya dönük tecrit derinleştikçe başta Kürt Özgürlük Hareketi ve militanlarına, Kürt halkının siyasi temsilcilerine ve topyekün tüm halka dönük saldırılarda derinleşmektedir.

Newroz arifesinde Önder Apo’nun yaşamına dönük ortaya atılan iddalar beraberinde HDP vekillerinin gözaltına alınmaları ve HDP’nin kapatılması için alınan karar ve daha da artıracağımız faşist uygulamaların temelinde tek amaç vardır; Soykırım!

Fiziksel, kültürel, siyasal, düşünsel ve duygusal soykırım! Tüm bu uygulamaların özelliklede Newroz sürecinde geliştirilmesi, Kürt halkı ve hareketinin tarihsel kazanımı, direniş geleneğinin kökleri olan bu ayda tarihsel bir yenilgi yaşatmak istemişlerdir. Başarılı olsaydılar gerçekten de Kürt halkı açısından neredeyse yüz yıl geriye gitme anlamına gelecekti. Ancak tam tersi oldu.

2021 yılı Newroz’u son 6 yılın en kitlesel en coşkulu Newroz’u oldu. Dünyanın dört bir tarafında yaşayan Kürtler tek yürek tek ses olarak Önderliğin özgürlüğünü haykırdılar. İşgalci soykırımcı Türk devleti ve faşist çete grubu olan Erdoğan ve Bahçeli’nin geliştirdiği tüm engellere, tehditlere rağmen, Newroz alanlarına adeta bir sel gibi akarak cevap vermişlerdir. Her koşul altında bedeli ne olursa olsun Önderliklerine yani özgür ve onurlu yaşam gerçekliğine sahip çıkarak cevap vermişlerdir.

Kürt halkı; ölümden, tutuklanmaktan, işkenceden her türlü baskıdan korkmadığın, yaşayacaksa özgür ve onurlu yaşayacağının çok net bir şekilde haykırmıştır. Faşist devletin bin bir yolla Kürt halkını sindirerek özgürlük umutlarını kırmak amacı ile gerçekleştirdikleri tüm uygulamaları ve planları Garê’deki direnişin sonucunda da yaşandığı gibi faşist çete grubunun kursağında kalmıştır. Özgür yaşamda ısrarın ve bunun için verilen mücadelenin öğreticisi, öncüsü Önder Apo gerçekliğindeki zafer kişiliği bu gün halklaşmıştır. Kaynağından akan bir suyun önüne ne kadar engel konulursa konulsun bir süreliğine durdurulabilse de daha büyük bir hızla ve güçle akmaya devam eder. Önder Apo gerçekliği etrafında kenetlenen Kürt halkı artık bir kaynak olmuştur, durdurun durdurabilirseniz!

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.