Özkan yine cezaevinde

  • Cezaevinde fenalaşması üzerine kaldırıldığı hastanede dört gün yoğun bakımda tutulan Mehmet Emin Özkan, hastaneden çıkarılarak tekerlekli sandalyede elleri kelepçeli şekilde tekrar cezaevine götürüldü. 

Acil tahliye edilmesi gereken ağır hasta tutsaklar listesinde yer alan 83 yaşındaki Mehmet Emin Özkan, Diyarbakır D Tipi Cezaevi’nde fenalaşması üzerine 2 Eylül’de Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Hastanede üç gün boyunca yoğun bakıma alınan ve kalp ritmi 40'a kadar düşen Özkan, normal servise alınmıştı. Dün hastaneden çıkarılan Özkan, tekerlekli sandalyede elleri kelepçeli şekilde tekrar cezaevine götürüldü. 

MA'ya konuşan Özkan’ın kızı Selma Özkan, babasını hastaneden çıkarttıklarında uzaktan gördüklerini belirterek, babasına yaklaşmalarının engellendiğini söyledi. Özkan, şunları ifade etti: “Sanki kaçacakmış gibi etrafını kapatmışlardı. Yanına gitmeyelim diye 5-6 kişi önceden tedbir almıştı. Tekerlekli sandalyedeydi ve elleri kelepçeliydi. Bir robot gibiydi. Etrafına tepkisizdi. Hiçbir yere bakmıyordu. Ambulansla götürülmesi gerekirken, cezaevi dolmuşuyla götürüldü. Bugün götürdüler ama yarın yine getirecekler. Belki akşam da getirirler. Çünkü durumu iyi değil. O haliyle onu kelepçelediler. Hakkı ambulans ve sedye idi. Dolmuşla gönderdiler. Doktor 'pil takması gerekiyor' dedi ama yapmadılar. O haldeki bir insana bu yapılmaz. Ölümünü istiyorlar. Cenazesini almamızı istiyorlar. İstedikleri odur. 

Katili olacaklar

Vicdansızlık yapıyorlar. Onu ölüme götürüyorlar. Katili olacaklar. Asla bu zulmü kabul etmiyoruz. Onların yanında ölmesin. 83 yaşında ve O’na zulüm ediyorlar. Serbest bırakılmasını istiyoruz. Başının ucunda olmak istiyoruz.”  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.