Paris’te hız sınırı 30 km’ye düşürüldü

Toplum/Yaşam Haberleri —

Paris

Paris

  • Fransa’nın başkenti Paris’te iklim krizine önlem sebebiyle yeni bir karar alındı. Şehir yönetimi tarafından alınan kararla, Paris’teki caddelerde hız sınırı saatte 30 kilometreye düşürüldü.

Fransa’nın başkenti Paris’te iklim krizine önlem sebebiyle yeni bir karar alındı. Şehir yönetimi tarafından alınan kararla, Paris’teki caddelerde hız sınırı saatte 30 kilometreye düşürüldü.

Şehir yetkilileri, aynı zamanda kazaları azaltmayı ve Paris’i daha yaya dostu hale getirmeyi amaçladıklarını belirtirken, daha önce uygulanan saatte 50 kilometre hızı azaltma yoluna gittiklerini bildirdi.

Şehirdeki kargo, teslimat ve dükkan sahipleri karara tepki gösterirken, taksiciler trafik oranının artacağını ve işletmelere zarar vereceğini söyledi.

Bununla birlikte Paris’te yapılan anketlerde şehir sakinlerinin kararı memnuniyetle karşıladığı, sokakların daha sessiz ve güvenli olacağını düşündükleri vurgulandı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de şehir içi trafikte araçlar için hız sınırı 30 kilometreye indirilmişti.

Yeni kural 2021’in ilk günü itibarıyla yürürlüğe girdi. 30 kilometrelik hız limiti bazı ana yollar dışında şehrin tamamında uygulanmaya başlamıştı. PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.