PKK selleri 

Forum Haberleri —

  • PKK yangınları, PKK selleri derken PKK depremlerine hazırlıklı olmak gerek! Türkiye'de her kötülüğü PKK’ye yüklemek bir hastalık olmuş. Böyle olduğu için de gerçekler ortaya konulamıyor; sorunların çaresi de bulunamıyor.

DR. HAYRİ HAZARGÖL

AKP-MHP iktidarı Sodom ve Gamore gibi bu ülkeyi tanrının gazabına uğratmaktadır. Türkiye bir felaketten kurtulmadan başka felaketlerle karşılaşıyor. Bilim insanları yangınların ve sellerin iklim değişikliğinden kaynaklandığını söylüyorlar. Bu doğru, ama yangınların ve sellerin bu kadar ağır sonuçlar yaratması ise gerekli tedbirlerin alınmamasıyla bağlantılıdır. Bu tedbirleri almayan; hatta politikalarıyla bu afetlerin bu kadar ağır sonuçlar yaratmasından sorumlu olan ise 20 yıllık AKP iktidarıdır.

Bu iktidar ve yandaşları ne zaman böyle bir felaket olsa birilerini suçlamaktadır. Bir gün de bir özeleştiri verip biz şu tedbirleri zamanında almadığımız için halktan özür diliyoruz, dememişlerdir. Hükümet sorumlu tutulmasın kaygısıyla bir yetkiliyi görevden almıyorlar. Zaten gerektiğinde istifa edecek onurlu bir yetkili ortaya çıkmıyor. Onlara göre bu iktidar iyidir, afetler çıktığı zaman da en iyi tedbiri alıyordur. Ne ortaya çıkan afetlerden kendini sorumlu görüyor, ne de zamanında yapılmayan müdahalelerden.

Yangınlar çıktığı zaman hemen yandaş basın, yalaka basın, hükümet yardakçıları PKK yangınları propagandası yaptılar. Cumhurbaşkanı da utanmadan bazı yakaladıklarımız PKK ile iltisaklı dedi. Bazılarının ailelerinde PKK ile iltisaklı olanlar varmış! Bir cumhurbaşkanı böyle derse bazıları da bu yangınlar neden çıktı, neden erken söndürülmedi sorusunu sormaz, bir günah keçisi arar. Zaten Türkiye'de her kötülüğü PKK’ye yüklemek bir hastalık olmuş. Böyle olduğu için de gerçekler ortaya konulamıyor; sorunların çaresi de bulunamıyor.

Bu seller de PKK selleridir; Türkiye’yi ekonomik ve siyasi krizle çökertmek için Karadeniz’de bu selleri yaratmışlardır. Bu sellerin ne iklim krizleriyle, ne doğanın dengesini bozan HES’lerle ilgisi vardır. Dere boylarına, yataklarına ev yapımına izin verilmesiyle de ilgisi yoktur. Türkiye düşmanları bu selleri yaratmıştır. ABD zaten yağmur yağdırma ve bulutları bir yere yönlendirme tekniği geliştirmiştir. Biden da AKP-MHP iktidarını sevmediği için Türkiye’yi sele boğmuştur. Bu açıdan bu seller konusunda AKP-MHP iktidarını suçlamak PKK ile iltisaklı olmaktır. Biden’in yağmur bombalarını görmemektir. Yandaş basın ve hükümet yalakaları aslında böyle propaganda yapacaklardı. Ancak tüm maskeleri düşer diye şimdilik belki böyle diyemiyorlar. Yine de bir kılıf bulma peşindedirler.

Türkiye’de deprem olursa artık suçluyu bulmak zor olmayacaktır. Çünkü PKK’nin askere attığı bombalar fay hatlarını tetiklemiştir. Türk ordusunun her gün binlerce ton bombayı dağa taşa atması, bu bombaların ormanları yakması ne yangın çıkarır, ne de fay hatlarını tetikler. PKK bombaları atom bombalarından milyon kat daha fazla güçlü olduğu için fayları tetikleyebilir. Dolayısıyla şimdiden PKK depremlerine de hazırlıklı olmak gerekir.

AKP-MHP iktidarı o kadar zayıflamıştır ki, en küçük bir şey karşısında yıkılma korkusu yaşıyor. Bu nedenle her gün iktidarını kurtarmak için ne kadar iyi şeyler yaptığını anlatıyor. Şu anda bu iktidarın tek çalışması bu iktidarı nasıl cilalayıp iktidarda tutmak olmaktadır. Türkiye tarihinde böyle bir iktidar görülmemiştir. Bu kadar korku ve her gün kendini cilalama ihtiyacı duymasının nedeni AKP-MHP ittifakının iktidarı bırakmama anlayışıdır. AKP-MHP artık seçimle gelen, seçimle giden bir iktidar değildir. Seçimle gitmek istemiyor.

AKP-MHP iktidarı öyle bir iktidardır ki, en başarısız olunan 2020 Olimpiyatlarını bile başarı olarak gösteriyor. Madalya sıralamasında en gerilerde, ama başarılıyız deniyor. İlk defa 13 madalya almışlar! Bunların sadece ikisi altın, ikisi gümüş. Karate ilk defa bu olimpiyatlara konmuş, bu dalda 1 gümüş, iki bronz almışlar. Böylece sayı 13 olmuş. Ata sporu denilerek en fazla övülen güreşte erkeklerde ne altın ne gümüş alınabildi. Belki de olimpiyatlarda ilk defa böyle bir fiyasko yaşanıyor. Başarısız kalınan olimpiyat bile AKP-MHP ittifakı iktidarda kalsın diye zoraki olarak başarılı gösteriliyor. Spor yazarları da hükümet baskısından bu durumu eleştirmiyorlar. Boksta kadınlarda bir altın, bir gümüş, okçulukta bir altın madalya alma dışında tam bir başarısızlık vardır. Ancak bu iktidarı cilalamak için ilk defa 13 madalya aldık denilerek bir başarı hikayesi ortaya atılıyor. Böyle olunca da diğer olimpiyatlarda daha büyük fiyaskolar yaşanabilir.

Türkiye şöyle büyük devletiz, böyle imkanlarımız var diyor. Olimpiyatlarda hangi ülkelerin gerisinde kalındığı görülse takke düşer kel görünür. Ama bu iktidar zamanında olumsuzlukları söylemek ihanettir; ya da bazı dış güçlerle ilişkili olmaktır. Tabi PKK ile ilişkilendirilme ihtimali her zaman vardır. Dolayısıyla bu iktidarın olumsuzluklarını açık söylemek cesaret ister. Mevcut muhalefet bile eleştirilerini ürkek yapıyorsa siz bu iktidar altında Türkiye'nin ne hale geldiğini düşünün.

Bu iktidar bu kafayı bırakmaz ve gereken tedbirleri almazsa yakında PKK depremleri gerçekleşerek on binlerce insanımızın ölümüne yol açabilir.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.