Polis ırkçı saldırganları korudu

  •  Akdeniz Üniversitesi kampüsünde saldırıya uğrayan Kürt öğrencilerden Fevzi Aka, polisin saldırganları koruduğunu söyledi. 

 

Akdeniz Üniversitesi kampüsünde 22 Şubat’ta Kürt öğrencilere yönelik saldırıda Botan Artuç, Hatice Tonğ ve Fevzi Aka, darp edildi. Yaralanan öğrenciler, daha sonra Akdeniz Tıp Fakültesi Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanedeki tedavileri tamamlanan öğrenciler, saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Irkçı saldırıda yaralanan Fevzi Aka, saldırı anı ve sonrasında yaşananları MA’ya anlattı. 

Üç kişiye 30 kişi saldırdı

Arkadaşları Hatice Tonğ’un takip edildiği haberinin 22 Şubat günü saat 14.00 sıralarında verilmesi üzerine üniversite kampüsüne gittiklerini belirten Aka, Hatice Tonğ ile buluştuktan sonra aleni bir şekilde takip edilmeye devam edildiklerini söyledi.

 Aka, güvenlik görevlilerin yoğun olup güvenli olduğunu düşündükleri rektörlük binasına doğru hareket ettiklerini belirterek, ırkçı grubun rektörlük binasının yaklaşık 50 metre ilerisinde bulunan Ulviye Çarşısı’nda saldırdığını kaydetti. Aka, “30 kişi bize saldırdı. Sadece üç kişi olduğumuz için karşılık veremedik. Ellerinde muşta, sopa, bıçak vardı. Silahlı olduklarını da düşünüyoruz. Aldığımız darbeler sonucu yaralandık. Yani öldürmeye yönelik saldırı gerçekleştirdiler” dedi.

Polis müdahale etmedi

Gerek üniversite yönetimi gerekse de kampüs ve olay yerinde bulunan polislerin saldırganlara hiçbir şekilde müdahale etmediğinin altını çizen Aka, şöyle devam etti: “Polis ve güvenlik görevlileri olaya çok geç müdahale etti. Polisin müdahale etme amacı da saldırganları korumaktı. Çünkü saldırı devam edince, olay yerinde bulunan kitleden bazıları ırkçı gruba tepki gösterdi ve müdahale etti. Bu müdahale sonrası polis ve üniversite güvenliği derhal olay yerine gelerek, saldırganların kaçması için onlara yol açtı. Onun dışında ırkçı grup bize saldırırken, ne polis ne de güvenlik vardı.”

Suç duyurusuna rağmen

Aka, daha sonra hastaneye ve oradan da suç duyurusunda bulunmak üzere savcılığa gittiklerini kaydetti. Aka, suç duyurusunda bulunmalarına rağmen herhangi bir işlem yapılmadığını ve söz konusu saldırgan gruptan herhangi birinin yakalanmadığını söyledi. 

  Irkçıların başındaki Çam

Kendilerine saldıran 30 kişilik ırkçı grupta bulunanlardan bazılarının öğrenci olmadığını kaydeden Aka, “Kimisi öğrenci kimisi de dışarıdan gelmişti. En başta bize saldıran Mehmet Çam’ı daha önce hiç okulda görmedim. Yine o şahsın Akdeniz Üniversitesi Güvenlik Şefi ile fotoğrafları var. Dekanlarla da fotoğrafları var. Bize saldıran şahıs, vekillere kadar fotoğrafı olan bir şahıstır” dedi.  

Rektörlüğe yakın bir yerde canlarına kast edildiğini ve olay yerine dair hiçbir kameranın olmadığının söylendiğini kaydeden Aka, “Bizleri rektörlük binası önünde takip ettikleri sırada, rektörlük binasının kameralarına takıldıklarını düşünüyorum. Oradaki görüntülere dahi bakılsa saldırganlar teşhis edilebilir” diye konuştu.  MA/ANTALYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.