Reqa’dan Afgan kadınlara destek

Kadın Haberleri —

  • Suriye Gelecek Partisi Kadın Meclisi, Reqa’da Afganistanlı kadınlarla dayanışma amacıyla stant açtı.

Suriye Gelecek Partisi Kadın Meclisi, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Reqa şehrinde Afganistanlı kadınlarla dayanışma amacıyla "Birleşin... Direnin... Özgürlüğe Ulaşın" başlıklı bir çalışma yaptı.

Çalışmaya katılan kadınlar, Afgan makamlarının kadınların maruz kaldığı suçları, şiddeti ve saldırganların cezasız kalmasına göz yumduğunu belirterek, Afganistan'daki adalet sisteminin Afgan kadınlarını hayal kırıklığına uğratmaya devam ettiğini vurguladı.

Çalışmanın oturumunda Suriye Gelecek Partisi Kadın Meclisi Milletvekili Samira Aziz ajansımıza değerlendirmelerde bulundu. Samira Aziz, “Bugün Afganistan kadınlarıyla dayanışmak için bir duruş sergiliyoruz. Bu çalışma sene başından beri yaptığımız bir çalışmanın sonucu” dedi. Stant açtıklarını belirten Samira Aziz, standın amacının, Afganistan'daki kadınların çektiği acıların gerçeğini göstermek olduğunu ifade etti.

Samira Aziz, “Biz kadınlar, Reqa şehrinin tüm kurumlarında, bugün Afgan kadınlarına desteğimizi ifade etmek için bu dayanışma standında durduk. Biz de yaşadık. Terör örgütü IŞİD'in kontrolünde bu acı yaşadık. Biz burada, kadın kafaların kesildiği bir yer olan Al-Naim kavşağında duruyoruz” şeklinde konuştu.

Uluslararası örgütlere çağrı

Samira Aziz,"IŞİD döneminde Cehennem Döner Kavşağı olarak adlandırılan Al-Naim Kavşağı'ndan biz kadınlar sesimizi yükseltiyoruz, barış talep ediyoruz. Başta kadın hakları örgütleri olmak üzere uluslararası örgütlere ve insan hakları örgütlerine dünyanın her yerindeki kadınlara karşı şiddeti durdurmak için üzerlerine düşen görevi yerine getirme çağrısında bulunuyoruz” dedi. NUJINHA/REQA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.