Reyhan Abdi’nin durumu meclise taşındı

Kadın Haberleri —

Reyhan Ebdî tevî pitika 2 mehî girtin

Reyhan Ebdî tevî pitika 2 mehî girtin

  • İki aylık bebeği ile birlikte ‘örgüt üyesi’ olduğu gerekçesiyle üç boyunca gözaltında tutalan Rojavayê Kurdistanlı Reyhan Abdî’nin tutuklanmasını HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü meclise taşıdı 

Rojavayê Kurdistanlı  Reyhan Abdî 26 Ağustos’ta İstanbul Esenyurt ilçesindeki evinden iki aylık bebeği ile gözaltına aldın.

Üç gün gözaltında tutulan Abdî, “örgüt üyesi olduğu” iddiasıyla tutuklandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Reyhan ve bebeğinin yaşadığı hukuksuzluğa dair Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi verdi. 

Tutukluluk sözleşmelere aykırı

Reyhan Abdî hakkında basına yansıyan bilgilere göre dosyasında herhangi bir delil bulunmamasına rağmen bebeği ile birlikte tutuklandığını hatırlatan Ayşe Sürücü, bu durumun insan ve çocuk hakları açısından aykırı bir durum olduğunun altını çizdi. Sürücü, Çocuk Koruma Kanunu ve Türkiye’nin taraf olduğu BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre, hapishanelerin mevcut durumunun iki aylık bebeğin hapishanede kalmasına uygun olmadığını belirterek, konu hakkında bir adımın atılmasının elzem olduğu vurgusunda bulundu. 

 Ayşe Sürücü, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: 

  •  “Reyhan Abdi’nin tahliyesi için bir adım atılacak mıdır?
  • 2 aylık bir bebeğin cezaevinde bulunmasının Çocuk Koruma Kanunu ve Türkiye’nin taraf olduğu BM Çocuk Hakları Sözleşmesi’ne göre uygun olmadığından haberdar mısınız?
  • Dosyada suçlamaya dair hiçbir delil bulunmamasına rağmen bebeği ile birlikte tutuklu bulunmasının kamuoyu vicdanını rahatsız ettiğinden haberdar mısınız? 

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.