Sadece erkeklerin olduğu panellere katılmayacağım

Kadın Haberleri —

Nadia Calvino

Nadia Calvino

  • İspanya Ekonomi Bakanı Nadia Calvino artık kadın konuşmacıların erkeklerle eşit temsil edilmediği organizasyonlara katılmayacağını açıkladı.

İspanya Ekonomi Bakanı Nadia Calvino, cinsiyet eşitliğinde elde edilen kazanımların kaybedilme riskinin olduğuna dikkat çekerek, artık sadece erkek konuşmacılarının olduğu organizasyonlara katılmayacağını açıkladı. Tek kadının ben olduğum bir tartışmada yer almayacağım" ifadelerini kullanan bakan Calvino, toplumun yarısının temsil edilmemesini artık normal kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Kadın olmadan asla!

Tarihinde ilk defa kadın bakan sayısının erkek bakandan fazla olduğu hükümette aynı zamanda başbakan yardımcılığı yapan Calvino, üniversitelerden daha fazla kadın mezun olmamasına rağmen başta finans olmak üzere iş dünyasında üst düzey pozisyonlara gelen kadın sayısı çok az olduğuna dikkat çekti.
İspanya'daki iyi yönetişimden sorumlu üst kurul hali hazırda şirketlerin yönetim kurullarında yüzde 30 olan kadın oranının 2022 sonuna kadar yüzde 40'a çıkarılmasını hedeflendiği ülkede genelinde icra kurullarındaki kadın oranı yüzde 12,7 ile daha düşük düzeyde.

Dört yıl önce "Kadın olmadan asla" ismiyle başlatılan sadece erkeklerin konuşmacı olduğu panellere katılmama hareketine çok sayıda ekonomist ve uzman destek vermişti. Fakat bu hareket pandemi ile birlikte popülaritesini kaybetti.
İspanya her yıl Davos'ta açıklanan Kürsel Cinsiyet Eşitliği Raporu'nda da 14'üncü sırada bulunuyor. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.