Saldırıya yanıt: Terk etmeyeceğiz

  • İşgalci Türk devletinin Şengal’e yönelik saldırılarına karşı yürüyen Şengal halkı, topraklarını asla terk etmeyecekleri söyledi. 

 

İşgalci Türk devletine bir SİHA, önceki gün saat 18.20 sıralarında Şengal merkezdeki Elnisir Mahallesi'nde bir aracı hedef alarak bombaladı. Saldırıda Mihsin Şemo Hito isimli yurttaş şehit düştü, ismi öğrenilemeyen bir kadın da yaralandı. Yaralı kadının Şengal Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şengal Demokratik Özerk Meclisi, MİT ve KDP’nin ortak saldırılarıyla halkın Şengal’e dönmesinin engellenmeye çalışıldığını belirtti. Meclis'in çağrısıyla dün sabah Şengal'de yürüyüş gerçekleştirildi. Şengal’in merkezinde başlayan yürüyüş, Çarxeriya Yermûkê’ye kadar devam etti. Şengal Özerk Yönetimi adına konuşan Dexîl İbrahim, şunları söyledi: “Son günlerde 4 defa Şengal’e saldırarak sivil halkımızı hedef aldılar. Son olarak dün sivil bir araç hedef alındı ve sivil bir yurttaş şehit edildi. Bu saldırılar bütün Êzîdî halkına karşı yapılıyor. Bu saldırılarla halkımızı Şengal’den çıkarmak istiyorlar. Halkımız 8 yıldır çadırlarda yaşıyor. Geri dönmeleri için bugüne kadar hiçbir şey yapılmadı. Bu saldırılarla halkımızın geri dönüşleri engellenmek isteniyor. Şengal Özerk Yönetimi olarak Şengal’den ayrılmayacağımızı belirtiyoruz. Sonuna kadar halkımıza ve topraklarımıza sahip çıkacak ve göç planlarını boşa çıkartacağız.”  ROJNEWS/ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.