Şarkılar söylendi, fidanlar dikildi, halaylar çekildi

Kadın Haberleri —

4 Nisan kutlamaları / Berlin

4 Nisan kutlamaları / Berlin

  • Avrupa’nın birçok kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü kutlandı. Fidanların dikildiği, şarkıların söylendiği ve çocuklara Öcalan’ın anlatıldığı kutlamalarda, Önderlik fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar kesintisiz mücadele edileceği mesajı verildi.  

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 75’inci yaş günü vesilesiyle Avrupa’nın birçok kentinde kutlamalar yapıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı kutlamalar TJK-E, Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi, Ronahi Kadın Meclisi, Rojbin Kadın Meclisi, TekoJIN ve Almanya Kürt Kadınlar Birliği/ (YJK-E), Jiyana Jin, Dest Dan Kadın meclisi ve Roza Kadın Meclisi gibi kadın kurumlarının öncülüğünde gerçekleştirildi.

Almanya’nın Duisburg, Hannover, Hamburg, Stuttgart, Kiel, Darmstadt, Essen, Dresden, Bonn, Düsseldorf, Wuppertal kentlerinden tutalım İsviçre’nin Lenzburg, Zürich, Winterthur, Sion, Lozan, Bellinzona, Basel, Biel, Luzern, Bern ve St.Gallen, Hollanda’nın Arnhem, Den Haag, Amsterdam ve Rotterdam kentleri ile Fransa’nın başkenti Paris’e kadar birçok etkinlik düzenleyen yüzlerce kişi, 4 Nisan’ı büyük bir coşkuyla karşıladı.

Etkinlikler kapsamında yüzlerce fidan dikildi, çocuklara Öcalan’ın kim olduğu ve Kürt özgürlük davası anlatıldı, Öcalan’ın Kürt halkı, kadınlar ve Kurdistan üzerine değerlendirmeleri okundu, şarkılar söylendi, halaylar çekildi.

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklere öncülük eden kadınlar ise 17 Şubat’ta Köln’de ‘Öcalan’a Özgürlük Yürüyüşü’, 8 Mart ve Newroz kutlamalarından aldıkları güçle, İmralı duvarları yıkılıncaya ve Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadeleyi sürdürecekleri mesajını verdi. FRANKFURT

 

* * *

Bin kadın tek ses

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) “Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında 4 Nisan’da “Bin Kadın Tek Ses” kampanyası başlattı.

TJK-E’nin dijital medyada başlattığı kampanya (1000women1voice) için dünyanın dört bir yanından kadınlar kendi dillerinde kısa videolarla Öcalan’ı anlattı. TJK-E, şu ana kadar Asya, Afrika, Hindistan, Avrupa, Mexmûr, Rojava ve Şengal'den ellerine ulaşan video sayısının 200’ü bulduğunu belirterek, ''Bu çalışma kadın hareketi olarak ne kadar farklı hareketlerle ilişkide olduğumuzun da bir nişanesi olacak'' dedi.

TJK-E kampanyanın içeriğine dair şunları aktardı: “Kampanyada kadınlar Rêber Apo'nunkendi mücadeleleri açısından önemini kendi kelimeleri ve dilleriyle aktaracak. Elimize ulaşan bu videoları dijital medya aracılığıyla kamuoyuyla paylaşacağız ve sayı 1000’e ulaşınca kampanyamızı sonlandıracağız. Bu, aynı zamanda bir hafıza çalışması. Çünkü bize video gönderen kesimler Rêber Apo'nun kitaplarını okumuş, kadın mücadelesi başta olmak üzere iktidar, devlet ve hiyerarşiye dair çözümlerini, ekoloji hareketlerine katkısını demokratik konfederalizm konusundaki somut önerilerini önemseyen yakından takip eden kadınlar.”

Siz de katılabilirsiniz

Kampanyaya destek olmak isteyenler, Abdullah Öcalan’la dayanışma mesajlarını kendi dillerinde ve istedikleri formatta (şiir, dans, konuşma ve şarkı) şu e-postaya gönderebilirler: jinentekoser@outlook.com

Kampanyanın X hesabı: https://twitter.com/1000women1voice

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.