Şehitlerin intikamı için

Kurdistan Özgürlük Gerillaları

Kurdistan Özgürlük Gerillaları

  • Türk devletinin yaklaşık 8 aydır devam eden kesintisiz işgal saldırılarına gerilla zorlu kış koşullarına rağmen yüksek yaratıcılık ve taktik zekayla karşılık veriyor. HSM Karargah Komutanlığı Zap’ta 1’i binbaşı 3 işgalciyi cezalandıran savaşçı ve komutanları kutladı.

HSM 1’i binbaşı, 3 işgalciyi cezalandıran Zap güçlerini kutladı

 

Türk devletinin 14 Nisan’dan bu yana devam eden kesintisiz saldırılarına karşı Zap Eyaleti başta olmak üzere tüm alanlarda gerilla destansı bir direniş sergiliyor.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanlığı, “14 Nisan’dan bu yana süren düşmanın kapsamlı işgal saldırıları karşısında tüm yoldaşlarımız Apocu fedai ruh, yüksek kararlılık ve büyük bir fedakarlıkla destansı direnişler geliştirmiştir. 8 aya yakın bir süredir kesintisiz devam eden bu direniş sürecinde kahramanca şehadete ulaşan şehitlerimizi saygı ve minnetle anarken, siz değerli Zap Eyaleti savaşçı ve komutanlarını en derin yoldaşlık duygularıyla selamlıyoruz” dedi.

Taktik yaratıcılık ve zekayla

Zap’ın Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Kuncî savaş mevzileri çevresindeki işgalcilerin 5 Aralık’ta denetim altına alınarak sabotaj taktiğiyle vurulduğu belirtilen açıklamada, “1’i rütbeli en az 3 işgalcinin cezalandırılmış olması başarılı bir eylemdir. Zorlu kış koşullarında büyük bir fedakârlık, yüksek taktik yaratıcılık ve zekayla gerçekleştirilen bu başarılı eylemde koordine düzeyindeki rütbeli işgalcinin özellikle hedeflenerek cezalandırılması çok isabetli olmuştur” denildi.

İtiraf etmek zorunda kaldılar

Bu sonuç alıcı eylemin etkisini hemen gösterdiğini kaydeden HSM Karargah Komutanlığı, “AKP-MHP faşist rejimi ve onun özel savaş medyası bu savaştaki kayıplarını ne kadar gizlemeye çalışsa da binbaşısının öldüğünü itiraf etmek zorunda kalmıştır” dedi.

Türk basını, ölen binbaşının Piyade Komando Binbaşı Mehmet Duman olduğunu duyurdu.

Tüm savaşçılarımızı kutluyoruz

“Bu eylemin Komutan Doğan Jîrkî yoldaş şahsında tüm şehitlerimizin intikamı için gerçekleştirilmiş olması eyleminizi daha anlamlı ve değerli kılmıştır” diyen Komutanlık şu mesajı verdi: “Bu başarılı eylemde yer alan ve emeği geçen yoldaşlar başta olmak üzere, Zap Eyaleti’ndeki tüm savaşçı ve komutanları kutluyoruz. Zap Eyalet Güçleri şahsında Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’nde yer alan tüm arkadaşları en içten devrimci duygularla selamlıyor, başarılarınızın devamını diliyoruz."

Jîrkî aşiretine mensup yurtsever bir aileden gelen, 2013 yılında gerillaya katılan, erken yaşta komutanlaşan Doğan Jîrkî (Vedat Engin) Zap’ta 11 Temmuz’da destansı bir direniş sergileyerek 2 yoldaşıyla birlikte şehit düşmüştü. BEHDİNAN

 

*****

12 kimyasal saldırı

Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzileri 7 Aralık günü sabahtan akşama 12 kez kimyasal silahlarla bombalandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), 7 Aralık’ta gerçekleştirdikleri eylemler ve işgalci güçlerin saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG-BİM, 7 Aralık sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Botan savaş mevzilerinin 12 kez aralıksız bir şekilde kimyasal silahlarla bombalandığını bildirdi. Aynı zamanda Garê’nin Deşta Kafya ve Avaşîn’in Geliyê Avaşîn alanları ile Girê Bihar ve Girê Cûdî Direniş Alanları savaş uçaklarıyla 8 kez bombalandı. Çemço, Sîda, Girê FM, Girê Cûdî, Girê Amediyê, Girê Şehîd Hakî ve Girê Şehîd Kamuran Direniş Alanları ise obüs, havan, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.

İşgalciler darbelendi

Öte yandan Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi kapsamında, Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerce orta otomatik silahlarla vurularak darbelendi. Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler de hareketli timlerce ağır silahlarla vuruldu. Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde ise Xakurkê bölgesinde, Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerce ağır silahlarla vurularak darbelendi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.