Şengal iradesine alçakça bir saldırı daha

Forum Haberleri —

Oxir be ey şehîd - Merwan Bedel

Oxir be ey şehîd - Merwan Bedel

  • Şehit Merwan Bedel ve Êzdîxan halkına sahip çıkmak herkesin görevidir. Şehit Merwan Bedelleri çoğaltmak ve Şengal özerk yönetimine daha fazla sahip çıkmak, büyütmek insan olmanın temel görevlerindendir. 

Kawa ZERDEŞT

Şengal Demokratik Özerk Yönetimi Eşbaşkanı Merwan Bedel’e 7 Aralık 2021’de SİHA İle alçakça bir saldırı yapıldı. Êzdîxan toplumu iradeleştikçe TC Faşizmi ve ajanları Barzani ailesi çılgınlaşmaktalar. Çılgınlaşan insan-güç her şeyi yapar. Son saldırı  bunu ifade etmektedir.

Ş.Merwan Bedel ve 5-11 yaşındaki 2 kızıyla, Êzîdî toplumunda önemli bir yeri olan oruç gününün arefesinde alışverişe çıkarken alçakça bir SİHA Saldırısına uğradı.

Yaşanan saldırıda Ş. Merwan Bedel’in iki kızı yaralı kurtuluyor. Ama babaları gözleri önünde parçalanıyor. Küçücük çocukların gözleri önünde babaları yanıyor. Ömür boyu bu görüntüler hiç unutulur mu? Bu dram hiç bir şekilde hafızalardan silinir mi? Yaşanan bu vahşet hayvanlaşmanın ötesidir; hiç bir kitapta yeri yoktur. Bu düzeyde bir katliamcılık, soykırımcılık tarihte görülmemiştir.

Bunun DAİŞ’in insanları kafeslere doldurup cayır cayır yakmasından hiç bir farkı yoktur. Ayrı görenin aklından şüphe etmek gerekir.

Belli ki, TC- KDP yapımı bu vahşet, Ortadoğu halkları başta olmak üzere insanlık için ciddi bir tehlike arz ediyor.

KDP’ye sormak lazım! Sen nasıl bir kürtsün ki her fırsatta sana düşmanlık yapan faşist bir rejime bu kadar bağlı olabiliyorsun, bu kadar uşaklık yapıyorsun, Celladına hayran olmayı sürdürüyorsun? Êzîdî toplumuna düşmanlık yaparak ne kazanacaksın?

KDP böyle devam ettiği sürece sadece Êzîdî toplumu içinde değil, kendi aşireti nezdinde bile teşhir olacak ve er ya da geç bunun bedelini ödeyeceği açıktır.

Düşman düşmandır, her şey beklenir. Adı üstünde düşmandır. Ama en kötüsü kendi halkına düşmanlıktır, ihanettir. Bu durum ne af edilebilir ve ne de tarihten silinebilir. Bu kara bir leke olarak hep alınlarında kalacaktır.

Bu saldırı karşısında diyebiliriz ki, KDP’nin ihaneti tekerrür etti. Alçakça bir saldırıyla bir babanın iki çocuğuyla hedeflenmesi unutulabilir mi? Burada vicdan-ahlak-insanlık hepsi bir kenara atılmıştır. KDP’nin bu yaklaşımı bu partinin artık kürt halkına engel olmanın ötesindedir; doğrudan ve resmen düşmanlığın tescilidir. Kürtlerin buna göre yaklaşması gerekmektedir.

Irak rejiminin verdiği cılız tepki anlaşılır değildir. Êzîdî toplumunda ciddi güvensizliğe neden olmuş, Öfkelendirmiştir. Güçlerinin orda olması Êzîdî toplumunun güvenliği için mi yoksa TC faşizmine bilgi vermek için mi, şüphesi ve kaygısına yol açmıştır. Bu duruma karşı kendine insan’ diyen herkesin bir duruş sahibi olması zorunludur. Bu vahşete karşı dünyada yaşanan sesizlik de bir o kadar tehlikelidir.

Amerika-Avrupa-Rusya’nın bu vahşete karşı sesiz kalmaları bir o kadar tehlikelidir. Elbette bu durum dünyamızın yaşadığı ciddi bir trajedidir. Bu vahşeti yapanlar, bu vahşete sessiz kalanlar DAİŞ terörünün bir başka versiyonu olarak dünya insanlığı için tehlikelidir.

Yaşanan bu saldırı sadece Êzîdî ve Kürt halkı için değil, tüm dünya insanlığı için tehlike arz etmektedir.

Herkes bulunduğu yerde tepkisini-öfkesini ve mücadelesini en yüksek sesle ortaya koymalıdır. AKP Faşizmine ve işbirlikçilerine artık dur deme zamanı gelmiştir.

Şehit Merwan Bedel ve Êzdîxan halkına sahip çıkmak herkesin görevidir. Şehit Merwan Bedelleri çoğaltmak ve Şengal özerk yönetimine daha fazla sahip çıkmak, büyütmek insan olmanın temel görevlerindendir.  Şehit Merwan Bedel ve Şengal özerk yönetimine yönelimin intikamı ancak böyle alınır, cevap olunur.

Êzîdî toplumunda öfke doruğa çıkmıştır. Êzîdî toplumu bu faşizmle artık yaşayamaz, işbirlikçilerine artık tahammül edemez noktasına gelmiştir. Toplumun bu anlamlı duruşu, öfkesi, kini, eylemsel tutumu hem geleceğin garantisi olmakta hem de tüm insanlığı faşizme karşı mücadeleye çağırmadır. Êzîdî toplumunun bu çağrısına cevap olmak insanlık görevidir.

Êzîdî toplumu başta kürt halkı olmak üzere, dünyadaki tüm dostlarını bu direnişe çağırmaktadır. Kuşkusuz herkesin yapacağı çok şey vardır ve elinden geleni yapması gerekir. Biliyoruz ki faşizmin panzehiri demokratik özerk yönetimdir. O halde, Şengal Demokratik özerk yönetimini büyütelim, bu temelde saldırganlara cevap verelim.     

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.