Şengal yönetimine SİHA’lı suikast

  •  Şengal’e yönelik suikast saldırılarını sürdüren Türk devleti, dün de SİHA saldırısıyla Şengal Özerk Meclisi Eşbaşkanı Merwan Bedel’in aracını hedef aldı. Bedel şehit düştü, araçtaki iki çocuğu kurtarıldı.

DAİŞ işgalinden kurtarılmasının ardından KDP ve Türkiye’nin hedefi haline gelen Şengal’e dün bir kez daha SİHA’yla suikast saldırısı düzenlendi. Son üç aydaki üçüncü saldırıda Şengal Özerk Meclisi Eşbaşkanı Merwan Bedel şehadete ulaştı.

Türk devleti, dün saat 14.00 sıralarında insansız silahlı hava aracı (SİHA) ile Şengal’in Xanesor bölgesinde bir sivil araca saldırı düzenledi. Hedef alınan aracın, Merwan Bedel’e ait olduğu ortaya çıktı. Saldırı sırasında Merwan Bedel’in iki çocuğu da araçta bulunuyordu. Saldırı sonucunda Merwan Bedel şehit düştü. Merwan Bedel’in araçta bulunan iki çocuğu ise sağ olarak kurtuldu. Rojnews’e göre; iki çocuğun sağlık durumları iyi.

Şengal Özerk Meclisi Eşbaşkanı Merwan Bedel

Son günlerde Şengal’de keşif uçuşlarının hareketliliği gözleniyordu. Saldırı sonrasında da keşiflerin artarak devam ettiği bildirildi. Haber hazırlanırken Şengal Özerk Yönetimi’nin konuyal ilgili açıklama yapması bekleniyordu.

Ağustos’ta iki saldırı

İşgalci Türk devleti, 16 Ağustos’ta Şengal’e yönelik SİHA saldırısında YBŞ Komutanı Seîd Hesen ile YBŞ savaşçısı Îsa Xwedêda şehit düşmüştü. Türk devleti bu saldırıdan sadece iki gün sonra bu kez Şengal Dağı eteklerindeki Sikêniyê köyünde bulunan hastaneyi hedef aldı. Irak hükümeti, Birleşmiş Milletler, tüm dünyanın gözleri önünde sadece bir kez değil dört kez hastane bombalandı. İnsanlar ölümü göze alıp şehit ve yaralılarını yıkıntıların altından çıkardı. Hastaneye yönelik saldırıda hastalar, doktorlar, sağlık çalışanları, hastane güvenliğini alan YBŞ savaşçıları şehit düştü. Şehitlerden dördü hastanede tedavi gören YBŞ savaşçılarıydı. Şehitlerden üçü de Êzîdî toplumuna hizmet eden sağlık çalışanlarından oluşuyordu. Şehit düşen Muhlis Sidar ise Şırnaklı olup, 2014 Fermanı’nın yıl dönümünde seferberlik çağrısı yapıldığında Êzîdî toplumunun yaralarını sarmak için bir doktor olarak Şengal’e gelip sağlık hizmeti veriyordu. Yaralılardan Hesen, Evdi, Semir ve Macid de sağlık çalışanlarıydı.  ŞENGAL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.