Sinan Dersim, bir mücadele örneğiydi

Yurt Dışı Haberleri —

  • 27 Ekim 2020’de şehit düşen HPG Komuta Konseyi Üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) Zürih, Den Haag ve Mulhouse kentlerinde anıldı.

 

Medya Savunma Alanları’nda 27 Ekim 2020’de işgalci Türk devletinin düzenlediği hava saldırısında şehit düşen HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) için anma etkinlikleri düzenlendi.

İsviçre'nin Zürih kentinde yapılan anmada HBDH İsviçre Komitesi, “Halkların devrim mücadelesinde bir mihenk taşı olan Sinan Dersim yoldaşımız devrimci pratiğin gerekliğine sıkı sıkıya bağlı kalarak bu uğurda şehit düşmüştür” diye belirtti.

CDK-S Eşbaşkanı Ali Şimşek ise "Sinan Dersim yoldaşımızın bıraktığı direniş geleneğini sürdürmeye devam edeceğiz, mücadeleyi zaferle taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Bir diğer anma etkinliği ise Hollanda’nın Den Haag kentinde gerçekleşti. Mayıs şehitleri ve Sinan Dersim’in anıldığı anmaya KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal da katıldı. Kartal, “Şehit Sinan Dersim’in yarattığı heyecan ve coşkuyu taşıyarak gelişmeler sağlamalıyız” dedi.

TJK-E adına konuşan Dilşah Osman, Sinan Dersim’in Avrupa’da yürüttüğü çalışmaları ve emeğini anlattı. HBDH adına yapılan konuşmada da Dersim’den çok şey öğrenildiği belirtildi.

RiseUp4Rojava adına yapılan konuşmada ise Dersim’in bilge bir anlayışı olduğu, devrim mücadelesinde örnek oluşturduğu belirtilerek “Onun ruhu, düşünceleri, devrim sevgisi şimdi ve gelecekte devrim için savaşan herkeste olacak” denildi.

Sinan Dersim, Evry kentinde de anıldı

Sinan Dersim, Fransa’nın Mulhouse kentinde de anıldı. Etkinlikte Sinan Dersim'in hem Kürdistan Özgürlük Mücadelesi hem de HBDH saflarında vermiş olduğu mücadelenin önemine vurgu yapıldı.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.