Sinan Dersim eylemlerde anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Sinan Dersim eylemlerde anıldı

Sinan Dersim eylemlerde anıldı

  • Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların tecrit protestoları bu hafta da devam etti. Eylemlerde, HPG komutanlarından Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) anıldı.

 

Kürdistanlılar Almanya’nın Hamburg, Hannover kenti ile Fransa’nın Villiers Le Bel ve Drancy banliyösünde tecride karşı eylemdeydi. Danimarka’da ise Birleşmiş Milletler’e (BM) çok sayıda mektup gönderildi.

Hamburg kentinde, 27 Ekim 2020’de işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik düzenlediği hava saldırısında şehit düşen Sinan Dersim (Dalokay Şanlı) için miting düzenlendi.

Mitingde yapılan Kürtçe, Almanca ve Türkçe konuşmalarda Dersim’in devrimci kişiliği ve Kürdistan halkı için yaptığı fedakarlıklar dile getirildi.HBDH temsilcisi de Dersim’in yeri doldurulamaz bir devrimci olduğunu belirtti.

Sık sık, “Şehit namirin” sloganları atılırken, şehit Sinan Dersim’in posterleri taşındı.

Hannover kentinde de İmralı tecridi ve Türk devletinin işgal saldırıları merkezi tren garı önünde porotesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel ile Drancy banliyösünde gençler tecride karşı eylemdeydi. Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivisti gençler, eylemde HPG Komuta Konseyi üyesi Sinan Dersim’i de andı.

Drancy’de de gençler tecride karşı bir yürüyüş düzenledi. Şehit Sinan Dersim’in anıldığı eylemde Kürt Halk Önderi’ne ve şehitlere bağlılık sloganları atıldı.

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da ise DTKM ve Sêvê Kadın Meclisi, Öcalan’a özgürlük talebiyle topladıkları 3092 imzayı BM’ye gönderdi. Meclis üyeleri, sağlık koşullarından dolayı evlerinden çıkamayanlardan da e-mail aracılığıyla yaklaşık 568 mektup aldıklarını belirterek, “Kampanyaya devam edeceğiz. Reber Apo’nun özgürlüğü için herkes sorumluluk almalı" diye belirtti. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.