Takımımızı birlikte büyütelim

Toplum/Yaşam Haberleri —

SV Dersim Rüsselsheim

SV Dersim Rüsselsheim

  • Rüsselsheim’da 44 yıldir Verbandsliga’ya çıkan tek takım olan SV Dersim Rüsselsheim bu sezonu şansızlıklarla açsa da ligde kalarak hedefi büyütmekte kararlı.
  • Maçları kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda taraftarın izlediğini, üye ve sponsorların da desteklediğini anlatan Başkan Alkan Akkuş, "Bu desteği arttıralım, takımımız birlikte büyütelim" diyor. 

AZAD AGİR/FRANKFURT

SV Dersim Rüsselsheim, 30 yılı aşkın süredir mücadele veren ve üst seviye bir lig olarak kabul edilen Verbandsliga’da mücadele veren tek Kürt futbol takımı. 
Zülfü Ayboğa ve arkadaşları tarafından o dönem Rüsselsheim ve çevresindeki gençleri bir araya getirebilmek için 1988 yılında kurulmuş. Takımın kuruluşuna öncülük eden Zülfü Ayboğa daha sonra Kürt özgürlük mücadelesine katılmış ve 1997’de Bingöl’de çıkan bir çatışmada şehit düşmüş. 
SV Dersim Rüsselsheim’ın Başkanı Akkan Akkuş, öncelikli hedeflerinin Ayboğa’nın mirasını sürdürmek ve takımı üst liglere çıkararak daha çok kitleye ulaşmak olduğunu belirtiyor. 

Sponsor ve üye desteğiyle
Futbol mücadelesine 1989 yılında Kreisliga C liginde başlayan takım 3-4 yıl içerisinde Kreisliga A’ya çıkmayı başarmış. 2016 yılında takımın başkanlığını üstlendiğinde Dersim Rüsselsheim’ın Kreisoberliga’da olduğunu belirten Ayboğa, 70-80 bin euro borçla teslim aldıkları takımı yönetimle birlikte sponsor ve üyelerin desteğiyle ayakta tutmayı başardıklarını ifade ediyor. 

Verbandsliga’daki tek Kürt takımı
2017-18 sezonunda son maçtaki yenilgiyle play off şansını kaçıran takım, ligi 3. olarak tamamladı. 2018-19 yılında şampiyon olarak Gruppenliga’ya çıkan takım 2019-2020 yılında ise ligi 2. bitirerek Verbandsliga’ya yükseldi. SV Dersim, Rüsselsheim’da 44 yıldır Verbandsliga’ya çıkan ilk takım.

Bu sezon kötü başladı
Korona nedeniyle bir dönem maçların da iptal olduğunu hatırlatan Akkuş, bu sezona iyi bir başlangıç yapamadıklarını belirtiyor. Sakatlıkların peşini bırakmadığını forvet ve kaleci eksikliğinden dolayı yenilgiler elde ettiklerini ve son üç hafta öncesinde antrenörleri ile yollarını ayırdıklarını belirten Akkuş,  takımın sportif direktörlüğünü Ertan Koyuncu’nun yaptığını fakat kısa zaman içerisinde yeni bir antrenörle anlaşacaklarını ifade etti.

Hedef Hessenliga
SV Dersim Rüsselsheim zengin bir bileşime de sahip. Takımda; 5 Kürt, 3 Yunan, 2 Arap ve 2 Türk futbolcu bulunuyor. Bu sene 11. hafta sonunda 14 puanla 11. sırada bulunan SV Dersim Rüsselsheim’ın bu sezonki hedefi ligde kalmayı başarmak. 
Gelecek sezon için güçlü bir takım kurarak şampiyon olup Hessenliga’ya çıkmayı amaçladıklarını belirten Akkuş, 2 yada 3 yıl için ise hedeflerinin Regional lige çıkmak olduğunu belirtiyor. 

Her yaşa hitap ediyor 

SV Dersim Rüsselsheim bünyesinde çok sayıda takımı barındırıyor. SV Dersim Rüsselsheim I, SV Dersim Rüsselsheim II takımlarının yanı sıra yaşlı erkekler, A, C, D ve E genç takımları da var. 

Üç gün antreman
Haftanın üç günü (Salı, Çarşamba ve Cuma) ortalama 2 saat antreman yaptıklarını belirten Akkuş, maçları ortalama 250-300 kişilik taraftar grubunun takip ettiğini ve hedeflerinin bunu daha da arttırmak olduğunu söylüyor. 

Seyirciler yalnız bırakmıyor
Her hafta 60-70 kadının da çocukları ile maça geldiğini belirten Akkuş, bu ilginin ve sayının artması için de girişimleri olacağını aktarıyor. 

Desteğinizi bekliyoruz

65 bin nüfuslu Rüsselsheim’da 16 köklü takım bulunduğunu ve bu kulüpler arasından sıyrılarak taraftar kazanmanın zor olduğunu vurgulayan Akkuş, buna rağmen takımın daha ileriye taşınması için yönetim kadrosuyla beraber çalıştıklarını belirtiyor. Bunun yolunun da sponsor ve üyelikten geçtiğinin altını çiziyor. Takımın 350 üyesi ve 5’i büyük 20 küçük şirketin takıma sponsor olarak destek verdiğini belirten Akkuş, "Desteğin artarak büyümesi gerekiyor" diyerek, Rüsselsheim halkı ve takım taraftarlarından 'sponsor ve üye’ desteği beklediklerini ifade ediyor. 
Takımın SV Dersim Rüsselsheim ismiyle facebook, instagram hesapları olduğunu ve 4 bin civarı takipçisi olduğunu söyleyen Akkuş, bu sayının artmasının sponsor bulmaya da katsı olacağını ifade ediyor. 

Yönetim seçimi Ocak’ta
2016’dan beri başkanlığını Akkan Akkuş’un yaptığı takımın yönetimindeki isimler ise şunlar: Evren Cal, Doğan Erdoğan, Ali Kaygusuz, Ali Yap, Semra Yeşil, Turgay Yıdız ve Teslim Bulut.
Ocak ayında ise yeni yönetim için seçim yapılacak. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.