Tendurek’te 10 asker öldü

❏

  • Tendurek’te bir Türk birliğini denetim altına alıp vuran gerillalar, 2 askeri öldürdü; müdahale için gelen zırhlı araç uçurumdan düştü 8 asker daha öldü.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), dün yaptığı yazılı açıklamada, eylem ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgileri verdi:

*  Türk ordusu, 29 Temmuz günü Agirî’nin Bazîd ilçesine bağlı Tendurek alanındaki Navrê köyü çevresinde bir işgal operasyonu başlattı. Gerillalar, saat 02.30’da işgalcilere ait bir operasyon birliğini denetim altına alarak yakın mesafeden vurdu; 2 uzman çavuşu öldürdü. Eylemin ardından zırhlı araçlarla müdahale etmek isteyen işgalcilere ait 1 zırhlı araç uçurumdan düştü; 8 asker öldü. Türk ordusu 1 Ağustos günü alandan geri çekildi.

*  Avaşîn’in Girê Silêman’da bulunan işgalciler, 1 Eylül günü saat 14.00 ve 17.00’da iki kez ağır silahlarla vuruldu.

*  Zap bölgesindeki Cîloya Biçûk Direniş Alanı’nda 1 Eylül günü 08.00-08.10 saatleri arasında zehirli gazlar ve patlayıcılar kullanıldı. Saldırıların ardından Direniş Alanı’na doğru ilerlemek isteyen işgalciler, gerillalar tarafından iki koldan ağır silahlarla vuruldu; işgalciler geri çekilmek zorunda kaldı.

*  Avaşîn’in Werxelê Direniş Alanı’nda 1 Eylül günü 14.00-02.30 saatleri arasında yoğun şekilde zehirli gazlar ve 7 kez patlayıcılarlar kullanıldı.

*  Türk ordusu, 28 Ağustos günü Şırnak’a bağlı Besta bölgesinde kapsamlı bir işgal operasyonu başlattı. Mewuşkê, Korta Xanê, Besta Blûzerê, Girê Firinê, Şehîd Armanc, Xirbik ve Apê Hıs alanları saldırı helikopterleriyle bombalandı. Bombardımanlar sonucunda yangın çıktı.

* Garê alanında bulunan Şiyê ve Rêdinê köyleri, 1 Eylül’de savaş uçaklarıyla bombalandı.  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.