Türkiye ‘burası benim’ diyor

  • Gazeteci Rojbin Deniz, Türk devletinin 105 kilometre içeri girdiğini, büyük bir alanı işgal ettiğini belirterek, “Burası benimdir” rahatlığında olduğunu söyledi. 

 

JINNEWS’e konuşan gazeteci Rojbin Deniz, Türk devletinin katliam yaptığı Perex ve katliam sonrası yaşananları anlattı. 

Yıllardır piknik alanı

Saldırının yapıldığı bölgeye yıllardır Bağdat, Musul, Basra ve Kerkük’ten Arapların hafta sonları ve tatil günlerinde pikniğe geldiğini ve bunun herkesçe bilindiğini vurgulayan Deniz, Türkiye’nin zaten geniş bir alanı işgal ettiğini söyledi. Deniz, şunları paylaştı: “Türkiye 105 kilometre içeriye girmiş. Başûrê Kurdistan’ın içinde büyük bir alanı işgal altında tutuyor. 100’den fazla askeri üssü, on binlerce askeri var. MİT ve özel çalışan bir sürü teşkilat bulunuyor. Br nevi Başûr’u kendine ait görüyor. Dağları, yerleşim alanlarını, köyleri son yıllarda bombaladığı kadar, yıkım yarattığı kadar da her şeyi kendine ait görüyor. Ormanlık alanları kesip ağaçları Türkiye’de sattı. Birçok köyü boşaltıp kendi askerlerini yerleştirdi, karargah yaptı. Turistik alanlara saldırı belki de bunun yüzünden gelişiyor. ‘Benim alanım ve benim alanıma benim dışımda kimse giremez’ yaklaşımı sergiliyor Türkiye.”

Dihok Valisi, MİT’le ilişkili

Türk yetkililer gibi konuşan Dihok Valisi Ali Tatar’ın, Mesrur Barzani’nin yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Deniz, şu bilgileri verdi: “Eskiden istihbaratta yer alan ve Barzani tarafından Dihok Valisi olarak atanan biri. Yani istihbarat elemanı ve MİT ile yakın ilişkileri var. Belki de MİT’e en yakın çalışan isimlerden biridir. Tatar ile Türk devletinin PKK’yi işaret etmesi bundandır.” 

Türkiye’nin böyle bir tepkiyi hesaplamadığını; hem burayı insansızlaştıracağını hem de PKK’ye mal edeceğini tasarladığını kaydeden Deniz, “Arap turistlerin oraya gittiği biliniyordu. KDP’nin kontrol noktasından geçip oraya gitti insanlar, uçarak gitmediler. O gün o insanların orada olduğunu biliyorlardı. Saldırılar yapılırken rastgele yapılan atışlar değildi. Gayet isabetli yapılan atışlardı ve o insanlar direkt hedeflendi. Bilinçli hedeflendi orası” şeklinde konuştu.

Musul ve Kerkük hesapları biliniyor

Perex katliamına halkın yoğun tepkisine, özellikle Şii kesimin tutumunun çok net ve keskin olduğuna işaret eden Deniz, Şiilerin, Musul ve Kerkük üzerindeki hesapların farkında olduğunu söyledi. Deniz, şunları paylaştı:  “Şii kesim Musul’da bu yönlü bazı adımlar attı; askeri güçlerinin sayısını çoğalttı, farklı tedbirler alındı.  ‘Türkiye’yi Irak topraklarında istemiyoruz, Türkiye işgali geliştiriyor’ gibi birçok kampanya var. Türk malları boykot ediliyor.”  

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.