Tutsak Sezai Memiş'ten 10 gündür haber yok

  • Diyarbakır Yüksek Güvenlikli F Tipi 2 Nolu Cezaevi’nden 19 Nisan’da Tekirdağ Cezaevi’ne sürgün edilen Sezai Memiş’in ailesi, 10 gündür haber alamadıklarını söyledi. 

Memiş’in babası Halil Memiş, oğluyla en son 18 Nisan’da telefonla konuştuğunu ve bir daha konuşamadığını; cezaevini birçok kez aradıklarını, ancak 10’uncu gününde cezaevi idaresinin Sezai Memiş’in Tekirdağ Cezaevi’ne getirildiğini kendilerine aktardığını ifade etti. Memiş, 10 gündür çocuklarıyla konuşmadıkları için durumunun ne olduğunu, kesin olarak Tekirdağ’da da olup olmadığından da emin olmadıklarını söyledi. Oğlunun dört yıldır cezaevinde olduğunu kaydeden Memiş, “Oğlumun devlet tarafından kaybettirilmesinden korkuyorum” dedi.

Tutsaklara yönelik baskı ve şiddete dikkat çeken Memiş, “Sürgün sırasında işkenceye maruz kalıyorlar. Oğlumun başına ne geldiğini bilmiyorum. AKP-MHP, 'çocuklarınıza hakaret ve işkence edeceğiz' diyor. Bunu kabul etmiyoruz. Çocuklarımız ne yaptı? Hırsızlık yapmadılar, dillerini ve haklarını savundular” şeklinde konuştu. 

Oğluna “gizli tanık” beyanlarıyla 40 yıl hapis cezası verildiğini anlatan Memiş, şunları söyledi: "Adalet Bakanı’na göre cezaevlerinde her şey yolunda. Cezaevlerinde neler yaşandığını Adalet Bakanı gelsin kendisi görsün. Aileler olarak pes etmeyeceğiz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.