Üç parçadan üç şehit

Rênas Amed (Hüseyin Seçkin / Amed),  Arîn Mîtan (Îslîm Hiso / Qamişlo), Serdar Rojhilat'ın (Sîna Şerifpur / Dîwandere)

Rênas Amed (Hüseyin Seçkin / Amed), Arîn Mîtan (Îslîm Hiso / Qamişlo), Serdar Rojhilat'ın (Sîna Şerifpur / Dîwandere)

  • Qamişlolu Îslîm Hiso, Amedli Hüseyin Seçkin ve Diwandereli Sîna Şerifpur, Metîna’nın Tepê Ortê alanında 10 Aralık'ta Türk ordusuna karşı aynı mevzide kahramanca savaşarak şehit düştüler. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından yapılan açıklamada, 10 Aralık'ta Metîna’ya bağlı Tepê Ortê alanında gerçekleştirilen Türk saldırısına karşı tarihi bir direniş geliştiren ve birçok askerin öldürülmesinde rol üstlenen Arîn Mîtan (Îslîm Hiso / Qamişlo), Rênas Amed (Hüseyin Seçkin / Amed) ve Serdar Rojhilat'ın (Sîna Şerifpur / Dîwandere) şehadete ulaştığı bildirildi. Her biri Kurdistan’ın farklı parçalarından olan ve halkın özgürlüğü için aynı mevzide savaşan Arîn, Rênas ve Serdar'ın, Kurdistan halkının demokratik ve özgür birlikteliğinin sembolü olarak her zaman yoldaşlarının ve halkın hafızasında yer alacağı vurgulanan açıklamada, haklarında bilgiler de paylaşıldı:

Arîn Mîtan (Îslîm Hiso / Qamişlo)

DAİŞ ve TC'ye karşı savaştı

Arîn, Kobanê’nin yurtsever Kêtikî aşiretine mensup bir ailenin ferdi olarak Qamişlo’da doğdu. Yakın akrabalarından gerilla saflarına katılımı ve çevrenin yurtsever olmasından dolayı PKK’yi küçük yaşlardan itibaren tanımaya başladı. Rojava Devrimi’nin ilk yıllarından itibaren mücadeledeki yerini aldı. 2013'te ise çocukluk hayali olan gerilla saflarına katıldı. Gerilla saflarında aldığı eğitimlerle kendisini daha iyi tanımaya ve kişilik özelliklerini çözümlemeye başlayıp özgür kadın ilkelerinde derinleşti. Yine askeri anlamda kendisini geliştirmeyi en temel önceliği haline getirdi, öncü bir YJA Star militanı olabilmek için eğitti. Yakın dövüş sanatları ve operasyon okulu eğitimleri alarak kendisini askeri sanatta yetkinleştirdi. Bir süre DAİŞ'e karşı verilen mücadelenin içerisinde yer aldı. Türk ordusunun, Medya Savunma Alanları’na yönelik işgal saldırıları başladığında yüzünü bir kez daha özlemini çektiği Kurdistan dağlarına çevirdi. Yeni dönem taktikleriyle birlikte kendisini askeri olarak hazır gördükten sonra Metîna alanına geçti. Cenga Xabûr Şehit Savaş Maraş Devrimci Hamlesi’ndeki yerini aldı. Bir YJA Star militanı olarak öncülük misyonuna denk bir katılımın ve duruşun sahibi oldu. Türk ordusu, Tepê Ortê alanına saldırdığında fedaice üzerine gitti, birçok askerin öldürülmesine öncülük etti. Son nefesine kadar savaşarak şehadete ulaştı.

Rênas Amed (Hüseyin Seçkin / Amed) 

Düşmanın üzerine yürüdü

Rênas, Amed’de yurtsever ve bedel veren bir ailede doğdu. Şehit Elîşêr'in (Rojhat Seçkin) kardeşi ve birçok şehidin akrabasıydı. Daha küçük yaşlardan itibaren PKK’yi ve Türk devletini tanıdı. Saldırılara ve soykırım siyasetine yakından tanıklık etti, maruz kaldı. Gençlik çalışmalarına katıldı. Bun yeterli görmeyerek, 2013'te gerilla saflarına katıldı. Yeni savaşçılar eğitimini Metîna'da gördü. Şehîd Mehmet Goyî Operasyon Okulu’nda genel operasyon eğitimi aldı. 2014'te DAİŞ karşıtı savaşa dahil oldu. Birçok hamlede yer alarak öncülük rolünü oynadı. Bu savaş sürecinde özellikle sabotaj alanındaki uzmanlığıyla öne çıktı. Bir defa yaralanmasına rağmen mücadeledeki ısrarından taviz vermedi. Çetelere karşı verilen mücadelede belli başarılar kazanıldıktan sonra görevini tamamlamanın verdiği rahatlıkla tekrar yüzünü Kurdistan dağlarına döndü. Mahsum Korkmaz Akademisi’nde eğitim gördü. Garê ve Heftanîn alanlarındaki faaliyetlerinin ardından savaşın yoğun yaşandığı Metîna alanına geçmek için ısrar etti. Birlik komutanı olarak gittiği Metîna'da birçok eyleme katıldı, başarısıyla yoldaşlarına güven verdi. Böylece Cenga Xabûr Şehîd Savaş Maraş Hamlesi’nin öncü komutanlarından biri olmayı başardı. Fedailik çizgisindeki katılımını, Tepê Ortê alanına yönelik düşman saldırısında da sürdürdü ve büyük bir cesaretle üzerine yürüdü. Tepê Ortê alanında şehadete ulaşarak ölümsüzler kervanına katıldı. Hiçbir şekilde tereddüt etmeyen ve mücadeledeki kararlı duruşuyla tüm yoldaşlarına örnek ve güç kaynağı oldu. 

Serdar Rojhilat'ın (Sîna Şerifpur / Dîwandere)

Son nefesine kadar fedai

Serdar, Rojhilatê Kurdistan’ın Diwandere şehrinde ulusal özelliklerini koruyan, yurtsever bir ailede doğdu. Kürt gelenek ve kültürüyle yetişti. Ana dili ile eğitim görememesi ve Kürtlere yönelik baskılar, daha küçük yaşlarda çelişkiler yaşamasına neden oldu. Büyüdükçe yaşadıkları, çelişkilerini artırdı, bunun nedenlerini anlamaya çalıştı. Düşman gerçekliğini, Kurdistan halk gerçekliğini daha iyi anlamaya ve çözümlemeye başladı. Mevcut durumun asla kabul edilemeyeceğinin, mutlaka mücadele edilmesi gerektiğinin farkına vardı. İlk olarak Rojhilatê Kurdistan özelinde mücadele eden kimi örgütlerde yer aldı, ancak bunların yetersiz kaldığını anladı. Bunun üzerine PKK’yi tanımak için arayışlara girdi, tanıdı ve katıldı. Katıldıktan sonra en çok teorisi ile pratiğinin uyumundan etkilendi. Kendisini askeri anlamda eğitti, geliştirdi ve yeni dönemin yetkin bir gerillası oldu. Orta otomatik silahları kullanmada uzmanlaştı. Israrı nedeniyle sıcak savaşın yaşandığı Metîna alanına geçti. Türk ordusunun Metîna’ya bağlı Tepê Ortê alanına yönelik başlattığı saldırıya karşı yoldaşlarının savunmasını yapmak için harekete geçen ilk timlerin içerisinde yer aldı. Büyük bir cesaret ve kararlılıkla düşmanın üzerine gitti.  Savaştaki becerisiyle düşmana darbe vurduğu gibi, fedaice katılımıyla da Apocu militanlığın en seçkin örneklerinden biri olmayı başardı. Son nefesine kadar fedaice savaştıktan sonra şehadete ulaştı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.