Wan'da dört tutuklama daha

.

.

  • Wan’da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınanlardan dördü daha tutuklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan hakkında verdiği karar sonrası “kentte yapılan protesto gösterilerine katıldıkları” gerekçesiyle 13 Mayıs sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 55 kişi gözaltına alındı. Adliyeye Salı günü çıkarılan 15 kişiden 8’i tutuklanırken 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Emniyet işlemlerinin ardından Çarşamba günü sevk edilen 15 kişiden dördü tutuklanırken ŞanoWan oyuncusu Ferhat Aslan’ın da içinde olduğu 5 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 6 kişinin işlemleri devam etti.

Tutuklamaların gerekçesi olarak “Polise mukavemet”, “Örgüt üyesi olmak” ve “Kamu malına zarar vermek” iddiaları gösterildi.

Bu arada Bitlis Cumhuriyet Savcılığının başlattığı soruşturma kapsamında Bedlîs merkez, Tetwan (Tatvan) ve Xîzan (Hizan) ilçelerinde, önceki sabah birçok eve baskın düzenlendi. Baskınlar sırasında 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan üçü, Emniyet işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, savcılığa sevk edilen üç kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Mehmet Sakin Altın isimli yurttaş ise tutuklandı.  

Şirnex'te ev baskınları

Öte yandan Şirnex’in Cizîr (Cizre) ile Hezex (İdil) ilçelerinde dün sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenledi. Baskınlarda en az 25 kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen kişiler, İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. WAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.