Werxelê sürekli bombalanıyor

.

.

  • Türk ordusunun 6 aydır direnişini kıramadığı Werxelê, neredeyse 24 saat havadan ve karadan bombalanıyor. 3 Ekim günü yeniden germe teşebbüsünde bulunan Türk güçleri, gerillaların müdahalesiyle karşılaşın çekilmek zorunda kaldı. 

Gerillalar, üç alanda ağır silahlarla Türk güçlerini vurarak, Werxelê direnişçilerini selamladı.
HPG Basın ve İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, gerilla eylemleri ve Türk saldırılarıyla ilgili şu bilgiler verildi: 

* Werxelê Direniş Alanı çevresinde bulunan işgalciler, 29 Eylül günü saat 18.30’da ağır silahlarla vuruldu.
* Mamreşo’ya bağlı Girê Şehîd Mûnzûr’daki işgalciler, 3 Ekim günü saat 13.00’te ağır silahlarla vuruldu.
* Aynı gün saat 07.00’de Werxelê’de ve saat 18.00’de Mervanos’ta bulunan işgalciler, 2 kez ağır silahlarla hedef alınarak tam isabetle vuruldu.
* Türk ordusu, 3 Ekim akşamı 4 kez Werxelê Direniş Alanı’nı patlayıcılarla bombaladıktan sonra ilerlemek istedi. Bombardımanlar ardından ilerlemek isteyen işgalcilere Werxelê Direnişçileri tarafından müdahale edildi ve yoğun çatışmalar yaşandı. Werxelê’deki gerillaların direnişi sonucu işgalciler ilerleyemedi. Direnişi kıramayan Türk ordusu, 4 Ekim sabahı Direniş Alanı’nı ağır silahlarla yoğun şekilde bombaladı.
* Metîna bölgesine bağlı Serê Metîna, 3 Ekim günü saat 13.15’te savaş uçaklarıyla bombalandı. Aynı gün 15.00-23.00 saatleri arasında saatlerde Amediyê ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste, Hirorê köylerinin çevresi ile Kela Qûmriyê alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı.
* Zap’ın Şehîd Şervan alanı, 3 Ekim günü saat 13.30’da savaş uçaklarıyla bombalandı. Saldırılar sonucunda arazide çıkan yangınlar dün devam etti.
* Avaşîn’in Mervanos ve Tabûra Ereba alanlarında, 3 Ekim günü 23.00-00.00 saatleri arasında helikopter hareketliliği yaşandı. Aynı saatlerde Werxelê de saldırı helikopterleriyle bombalandı. Sabah saatlerinde ise Werxelê, sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalandı.

BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.